LEC: Megvicceli a sereghajtó a G2-t?

LEC: Megvicceli a sereghajtó a G2-t?

Egyre jobban fogynak a hátralévő mérkőzések, kulcsfontosságú hétvégék következnek.

Arra készülnek Jankosék, hogy a hétvégén bebiztosítsák a helyüket az LEC rájátszásában. A lengyel dzsungeles szerint, ha a hét mérkőzésén szombaton a G2 megveri másodjára is a Team Vitalityt ebben az alapszakaszban, akkor a tie-breaker miatt szinte biztosan bejutnak a playoffba. Ehhez azonban szükségesek további győzelmek is, a korábbi tapasztalatok alapján legalább nyolcat kell szerezni ahhoz, hogy ne érjen véget a szezon 18 Bo1-es párharc után. A Vitality legyőzésével már hétnél tartana a G2, de előbb azon a Team BDS-en kell átverekedniük magukat, akik 1-10-es mérlegükkel az LEC utolsó helyén tanyáznak, és az egyetlen csapat, amelyik rájátszásba jutására nem sok esély mutatkozik. Azonban a képet árnyalja, hogy azt az egy szem győzelmüket pont caPsék ellen szerezték!

A nap azonban nem velük, hanem Vizicsacsiékkal indul. Pontosabban az Astralis csap össze az SK Gaminggel. A dán csapat nem lesz ott Berlinben a stúdióban, ugyanis a magyar topos sajnálatosan megfertőződött koronavírussal, ami miatt ezúton is jobbulást és mielőbbi gyógyulást kívánunk. A meccsnapok vészesen fogynak, így eljutottunk a bajnokságnak abba a szakaszába, hogy minden összecsapás kulcsfontosságú a csapatok számára. A mezőny nagyon szoros, minden héten meglepetés győzelmeket láthatunk, így senki nem dőlhet hátra és érezheti magát biztonságban. A harmadik EXCEL és a kilencedik SK Gaming között mindössze három győzelem van, de a negyediket és a nyolcadikat csupán egy siker választja el.

Ebben a mixben helyezkedik el az Astralis is, amely 5-6-tal áll jelen pillanatban. Csak úgy, mint a Misfits Gaming, amelynek ez az utolsó lehetősége, hogy megnyerje a legrangosabb európai bajnokságot, ugyanis kövőre már nem lesz a mezőny tagja. A helyét a Bluerzorral felálló Team Heretics veszi át, azonban a bejelentést nem mindenki fogadta kitörő örömmel. A Misfits útja ma a listavezető Rogue-on át vezet, így semmiképpen sem vár könnyű harc Vetheóékra. Ezt már Shlatan nélkül teszik meg, ugyanis Zanzaraht fogjuk a Nyulak dzsungelében látni. A Misfits EU LCS/LEC szereplésére megemlékezve összeszedtük az öt legjobb játékost, aki náluk játszott.

A napot a Fnatic és a MAD Lions összecsapása zárja. Európa egyetlen világbajnoka nincs jó formában az utóbbi hetekben, konkrétan a második leghosszabb vereségi szériát „építették fel”, az elmúlt két hétben nem tudtak legyőzni senkit. Ezzel szemben az év elején hullámzó címvédő magára talált, és az utóbbi négy találkozójukat behúzták, amivel beérték a Rogue-ot az élen és jó esélyük van megnyerni az alapszakaszt.

A meccseket 17:00-tól élőben, magyar nyelven követheted a lolesports.com oldalán, az esport2tv Twitch-csatornán, az Esport1.hu-n és az Esport1 YouTube-on!

LEC 2022 SUMMER SPLIT - 6. HÉT, 1. NAP MENETRENDJE

18:00-tól SK Gaming vs Astralis

19:00-tól Rogue vs Misfits Gaming

20:00-tól Team Vitality vs EXCEL

21:00-tól Team BDS vs G2 Esports

22:00-tól Fnatic vs MAD Lions

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Ismét meglepi szerinted a Team BDS a G2-t?

  • 17 %
  • 83 %
League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.