R6S: Hogyan játssz barátaiddal cross-playen keresztül

R6S: Hogyan játssz barátaiddal cross-playen keresztül

Több, mint 70 millió játékosa van az R6S-nek, de vajon a konzolosok tudnak játszani PC-s barátaikkal?

A Rainbow Six Siege több, mint 70 millió játékossal rendelkezik jelenleg, ami azt jelenti, hogy az egyik legnépszerűbb FPS-címnek számít a piacon. Ennyi játékos mellett nem is csoda, ha többekben merül fel a kérdés, hogy tud-e egy másik platformon lévő barátjával együtt játszani? Az R6S rendelkezik cross-play lehetőséggel azok számára, akik két különböző konzolon vagy PC-n játszanának, de van néhány korlátozás, amit sajnos figyelembe kell vennünk. Szerencsére az Ubisoft bejelentett néhány változást, ami sokkal kényelmesebbé teszi majd a cross-playt.

Mi is az a cross-play?

Az R6S játszható PC-n konzolokon, sőt, már akár Google Stadián is. A cross-play megengedi, hogy ezek a különböző platformok csatlakozzanak egymáshoz a játékon belül, hogy egy PlayStationös játékos együtt élvezze a játékot Xboxos vagy akár Stadiás barátjával. Jelenleg egyetlen egy kivétel van, amikor nem működik a cross-play, ha a PC-s és a konzolos tábor szeretne együtt játszani.

Ennek több magyarázata is van, de főleg a nagy irányításbeli különbség az oka ennek a korlátozásnak. Egy FPS-játék esetében rengeteget számít a célzás gyorsasága és pontossága, amit egy egérrel játszó ember sokkal könnyebben tud fejleszteni mint az, aki kontrollerrel játszik. Természetesen ez csak az egyik ok a sok közül és ki tudja, lehet néhány éven belül ezt a korlátozást is eltörlik.

Ki lehet kapcsolni a cross-playt?

A rövid válasz, igen. Ha nem szeretnél másfajta konzol ellen játszani, akkor bármikor ki tudod kapcsolni a funkciót. Csak ne felejtsd el, hogy ennek következtében kicsit tovább tarthat a meccskeresés.

A cross-playt a következőképpen kapcsolhatod ki:

  1. Nyisd meg a settings menüt, hogy előhozd a beállításokat
  2. Keresd meg a general részt, tekerj lejjebb és megtalálod a cross-play matchmaking opciót
  3. Állítsd off állásra
  4. Tekerj még lejjebb és kapcsold ki a crossplay communication részt is

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!