Hosszabb futamokkal és magyar versenyzőkkel rajtol az F1 Esports Pro Series

Hosszabb futamokkal és magyar versenyzőkkel rajtol az F1 Esports Pro Series

A Red Bullon kívül mindenki cserélt legalább egy versenyzőt az idei szezonra. Vajon melyikük nyer és melyikük veszít ezzel?

Ma délután az időmérővel már elindult ugyan, de este az első futammal veszi kezdetét igazán a 2022-es F1 Esports Series Pro Championship. Az új szezonban változatlanul tizenkét pályán versenyeznek a világ legjobbjai, ám ezúttal már az F1 22 játékban. Ha pedig ez nem lenne elég izgalom, akkor érdemes hozzátenni, hogy idén új formátum lesz: 50%-ra nő versenytáv a korábbi 35%-ról és ezzel együtt komplexebb stratégiák fogják feldobni a rajtot követő versenyzést.

Versenyzők

A 2022-es szezon előtt egyedül a Red Bull Racing Esports nem változtatott a felállásán: maradt Marcel Kiefer, Frede Rasmussen és Liam Parnell is. A másik kilenc csapat viszont kisebb-nagyobb változásokon ment át a tavalyi szezon óta. Vegyük is át gyorsan, hogy milyen cserék történtek!

Kezdjük is rögtön az Alfa Romeo Racing ORLEN F1 Esports Teammel, akikhez a nyáron visszaigazolt Bereznay Dani a McLarennél tett 2021-es kitérője után. Mellette az Alpine korábbi sztárja, Nicolas Longuet, valamint a Pro Exhibition egyik legjobbja, Tomek Poradzisz versenyeznek majd. A mezőny másik magyar versenyzője, Sipos Patrik ismét az Alpine-nál versenyez, ezúttal Luke Smith és Filip Presnajder mellett.

Az Aston Martin Aramco Cognizant F1 Esports Team teljesen lecserélte felállását: a Haastól átigazolt Simon Weigang, visszatért a szériából 2020-ban távozó Manuel Biancolilla és kapott egy esélyt a Pro Exhibitionön bizonyító John Evans. A Scuderia AlphaTauri Esports megszerezte a McLarennél versenyző Josh Idowut, aki a Porsche Esports Supercup sztárja, Sebastian Job, valamint az AlphaTauri veterán e-sportolója, Joni Tormala mellett játszik majd.

A Scuderia Ferrari Velas megtartotta David Tonizzát és Brendon Leight, két korábbi világbajnokot, akikhez idén csatlakozik még Fabrizio Donoso is. A McLaren Shadow átigazolta Bari Boroumand mellé a tavalyi év nagy kihívóját az Aston Martintól, Lucas Blakeleyt, illetve a Pro Exhibitionről kiszemelt Wilson Hughes is papaja mezt vesz fel ma este.

A Mercedes-AMG Petronas F1 Esports nem nyúlt hozzá a kezdőjéhez, azaz maradt a kétszeres világbajnok Jarno Opmeer és a tavaly bevált csapattársa, Dani Moreno. Viszont a harmadik versenyző változott, idén ezt a szerepet Jake Benham veszi fel, aki bronzérmes lett a Pro Exhibitionön.

A Williams Esports megtartotta Alvaro Carretont, aki immáron ötödik évét kezdi a csapatnál. Mellette az Aston Martintól igazolt Shanaka Clay, valamint Daniele Haddad indulnak. Végül a Haashoz érve: az amerikai csapat megtartotta tavalyról Matthijs van Ervent, mellette két Pro Exhibition versenyző, Piotr Stahulec és Thomas Ronhaar bizonyíthatnak debütálóként.

Versenynaptár

A 2022-es szezonban ezúttal is tizenkét futam lesz. A bajnokság ma, azaz szeptember 14-én indul. Az összesen négy versenyhét lebonyolításában változást jelent, hogy a korábbi kettővel szemben idén már három napon át szerveznek futamokat azok hossza miatt. Az alábbi képen láthatóak a dátumok és a helyszínek. Az események várhatóan a következő formátumot követik minden nap: 16:30-kor indul az időmérő, 20:30-kor rajtol futam. Mindkettőt élőben lehet követni majd a Formula 1 hivatalos Twitch és YouTube csatornáin angolul. Mi pedig írásban számolunk be a Pro Series legfontosabb történéseiről.

Forrás: Formula 1

Borítókép: Formula 1
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!