Parádés négyfős csatával az élen indult az F1 Esports szezonja

Parádés négyfős csatával az élen indult az F1 Esports szezonja

A magyar versenyzőknek sajnos nem sok babér termett az első fordulóban.

Az F1 Esports Series Pro Championship első fordulójában az immáron McLaren Shadownál vezető Lucas Blakeley aratott győzelmet szerda este. A bahreini szezonnyitón elképesztő harcok alakultak ki. A pole-pozícióból rajtoló skót versenyző meg tudta tartani helyét a címvédő Jarno Opmeerrel szemben a futam végén, de ez egyáltalán nem volt sétagalopp.

Az 5. helyről rajtoló Opmeer egy elnyújtott kemény gumis stratégiával próbálta megszerezni a győzelmet az 50%-os versenytávon. Az első kanyarokban már a 3. helyre lépő kétszeres világbajnok a 16. kör végén állt ki, azonban a korábban bokszoló McLarenek a 21. körben utolérték az átvágáson ügyködő hollandot, ezzel a taktikázás dugába dőlt. Mindkét papaja színben induló versenyző elhúzott Opmeer mellett, de végül az utolsó körben Opmeernek sikerült Boroumandtól visszavennie a dobogó második helyét.

Ami a mezőny magyar indulóit illeti, nem volt túl sok szerencséjük Bahreinben: Bereznay Dani visszavonult a 11. körben, miután a futam korai szakaszában nem tudott előrefelé haladni a 14. rajthelyéről, majd megsérült az első szárnya és ezzel a versenye értelmét vesztette; Sipos Patrik a 9. helyről indult, végül a pályán utolsóként, 18. helyen futott be. A ma esti második fordulóban Bereznay nem indul, Lounget mellett Tomek Poradzisz fog debütálni az Alfa Romeonál.

Az F1 Esports ma délután folytatódik az imolai időmérővel, este pedig jön a futam, ahol a címvédő alighanem revansra készül, míg Blakeley és a McLaren ég a vágytól, hogy duplázhassanak az első olyan szezonban, ahol úgy tűnik, reális esélyük van a bajnoki címekre.

Borítókép: Formula 1
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!