Tippelj ki örülne, ha Xbox exkluzívvá válna a Call of Duty!

Tippelj ki örülne, ha Xbox exkluzívvá válna a Call of Duty!

Akad olyan piaci szereplő, aki üdvözölné ezt a lépést.

Minden idők legnagyobb videojáték-ipari felvásárlásának talán legnagyobb potenciális akadálya a Call of Duty, és különösen annak a lehetősége, hogy a Microsoft egy nap konzol-exkluzívvá teszi, és ezzel megtagadja a Sony-tól. A Microsoft többször is kijelentette, hogy ez nem fog megtörténni – legalábbis nem a közeljövőben –, míg a Sony szerint a tényleges, papíron létező garanciák messze elmaradnak a nyilvános nyilatkozatoktól. Éppen ezért a két cég között jelenleg elég mély ellentét húzódik. De ki lehet a nyertese a konfliktusnak?

Nyilván a Microsoft szinte csak nyerhet az üzleten, bárhogy alakul a hercehurca. A Sony akkor nyerhet, ha elkerüli azt, hogy Xbox-exkluzívvá váljon a Call of Duty-sorozat. Ki nyerhet még a Microsofton kívül azon, ha csak az ő konzoljukon lenne elérhető a CoD? Elsőre bele se gondoltunk talán, de teljesen logikus. Ő pedig nem más, mint Andrew Wilson, az Electronic Arts vezérigazgatója, aki a Goldman Sachs legutóbbi rendezvényén azt mondta, hogy már a Call of Duty exkluzívvá válásának lehetősége is jó hír az EA Battlefield-sorozatának. A Battlefield-sorozat legutóbbi tagja, a Battlefield 2042 jócskán elmaradt az EA reményeitől, és bár azóta is dolgoztak a játékon és fejlesztéseket hajtottak végre, Wilson elismerte, hogy a sorozat az elmúlt években küszködött.

„Az utóbbi időben nem gy teljesítettünk, ahogy kellett volna. Rengeteg munka vár ránk. De alapjában véve ez egy rendkívüli cím. A szórakoztatóipar világában pedig azt láttuk, hogy egy nagyszerű cím ellenálló" – mondta Wilson, aki más példákat is felhozott, hogy korai lenne temetni a Battlefieldet. „Láttunk már olyan filmeket, amelyek nem feleltek meg a franchise-okkal szemben támasztott elvárásoknak. A Star Wars talán egy ilyen franchise. Aztán láthatjuk, mi történik, ha a megfelelő kreatív csapatot vonjuk be, hogyan tudnak teljesen újra feltalálni és továbbfejleszteni egy ilyen sorozatot. Úgy gondolom, hogy most egy rendkívüli kreatív csapat dolgozik a Battlefieldben, akiknek hihetetlen ambícióik vannak."

A helyzetet pedig megkönnyíti, ha a versenytársak botladoznak és civakodnak. Wilson is úgy gondolja, számukra előnyös a jelenleg zajló konzolháború a CoD körül. „Egy olyan világban, ahol kérdéses lehet a Call of Duty jövője és az, hogy milyen platformokon lesz vagy nem lesz óriási fegyvertény, hogy a Battlefield platform-független és teljesen cross-platform." Természetesen a lehetőség önmagában nem elég. Meg is kell ragadni azt, és az EA-re sok munka vár, ha szeretné megmenteni a Battlefield szériát. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te melyik sorozatot szereted jobbban?

  • 20 %
  • 80 %