R6S: Így lehetsz a csapatod leghasznosabb tagja, egy erős hard breacher

R6S: Így lehetsz a csapatod leghasznosabb tagja, egy erős hard breacher

Ezúttal az R6S-mérkőzések egyik legfontosabb szereplőjéről, a hard breacher operátorokról tanulunk!

A Rainbow Six: Siege egy eléggé komplikált játék a többi FPS-címhez viszonyítva, sokan például a sakkhoz hasonlítják a játékot. Pont mint sakkban, itt is megvan mindenkinek a saját szerepe. Minél közelebbről vizsgálunk például egy támadó csapatot, annál több titok derül fény. Vannak a támogatók, a flanket figyelők, az entry fraggerek és a hard breacherek. Ezúttal utóbbi játékosokról lesz szó!

A hard breacherek legfontosabb célja, hogy kinyissák azokat a megerősített falakat, melyek akár komplett meccseket dönthetnek el. Egy hard breachernek nagyon fontos a kiváló kommunikációs készség, megfelelő kommunikáció nélkül sokkal nehezebb ez a munka, mint gondolnák. Főleg a supportokkal kell tartania a kapcsolatot, ugyanis ők segítenek eltüntetni mindenféle védő eszközt, ami megakadályozná a hard breachert az áttörésben. 

Nem feltétlen ez a legnépszerűbb szerep a szervereken, ám annál fontosabb. A legtöbb játékos az entry fragger role-al szemezik először, hiszen annyit látnak belőle, hogy agresszíven menni kell előre és lőni. Hard breacher nélkül viszont, akármilyen jó is a csapat többi része, nagyon nehezen fognak tudni bejutni bárhova. A csapat nagy részének a hard breacherek keze alá kell dolgoznia, hogy minél könnyebbé tegyék a falak elpusztítását. 

Ezt olvastad már?

Összesen négy operátor rendelkezik jelenleg ilyen képességgel. És ahogy fentebb is említettem, nekik fontos összedolgozniuk egy support karakterrel, például Kalival, Thatcherrel esetleg Floresszal vagy Twitch-csel, ezzel megkönnyítve a saját munkájukat. 

Thermite

Thermite - Tom Clancy's Rainbow Six Siege Wiki Guide - IGN

A hard breacher kifejezés hallatán valószínűleg sokaknak Thermite jut először eszükbe. Ő volt a legelső ebben a szerepben és valószínűleg a legjobb is. Az ő gadgetje az úgynevezett exothermic charge, amiből kettő is rendelkezésére áll és egy egész falat mindenestül be tud robbantani vele. Az egyetlen hátránya a karakternek, hogy mindkét charge-ot kézzel kell felragasztani a falra, ergó közvetlenül a fal mellett kell állnia. A fegyver arzenálja nem hagy kívánni valót maga után, a fegyverei erősek és még két füstgránátja is van, ami szintén segíti a munkáját. 

Hibana

A japán operátor volt a második hard breacher, aki bekerült a játékba. Bár ugyanazon a szerepen játszanak, mégis sokmindenben különböznek Thermite-tal. Hibana hard breaching eszköze az X-KAIROS, amit már nagy távolságból is tudunk használni. Régebben minden egyes lövéssel 6 töltetett kerülhetett a falakra, ma már ennek is tudjuk szabályozni a mennyiségét. A felszerelései között található még 3 soft breaching charge is, amikkel az átlőhető, de nem megerősített falakat tudja berobbantani, valamint 3 flash is. Ezek így egyszerre elég pusztítóak tudnak lenni.

Ace

Ha az első két opció nem tetszett különösebben, akkor minden bizonnyal Ace lesz a te embered. Ez az operátor három SELMA-töltetett tud felhasználni, melyek szintén kilőhetőek, nem manuálisan kell elhelyezni azokat. Nagy előnye ennek a SELMA charge-nak, hogy a védők pajzsát is el lehet vele pusztítani, akár távolról is. A fegyvere még az azt ért változtatások után is viszonylag erősnek számít, az AK-12-t ugyan kicsit nehéz irányítani, de szép sebzést lehet vele kiosztani. Ezen kívül választhatunk claymore-ok vagy három soft breaching charge között. Fontos, hogy egy hatchet csak két SELMA-lövedékkel tudunk elpusztítani, ezért lehet, hogy ha felülről szeretnénk elfoglalni egy lerakót, nem biztos, hogy ő a legjobb választás.

Maverick

Végül, de nem utolsó sorban, Maverick. Ennek az operátornak a gadgetje teljesen különböző mint az előző három karakternek. Maverick egy blowtorch-al, vagyis egy olvasztó pisztollyal operál, amivel bármilyen falat vagy hatchet meg tud nyitni. Sokan használják arra, hogy apró lyukakat generáljanak vele a falra, amin keresztül váratlan szögből tudnak likvidálni védőket. Hátránya, hogy a blowtorch elég hangos, ha meghallja azt valamelyik ellenfelünk, könnyedén kiszedhet minket a körből, akár falon keresztül is.

Hard breacher alternatívák

Szerencsére az utóbbi néhány hónapban már nem csak erre a négy operátorra számíthatunk, ha reinforce-olt falakat szeretnénk áttörni. Létezik egy hard breach charge nevű másodlagos gadget is a játékban, amiből néhány operátornak kettő is jutott. Ezzel egy erősített fal egy részét vagy egy hatchet tudunk elpusztítani. 

A következő operátoroknál található meg ez az eszköz:

  • Amaru
  • Buck
  • Capitão
  • Fuze
  • Montagne
  • Nokk
  • Ying
  • Zero

Ha szeretnél minél jobb hard breacher lenni, mindenekelőtt tökéletesítsd a kommunikációs képességedet. Nem árt, ha megtanulsz tökéletesen drónozni és a lehető legalaposabban felmérni a környezetedet, különösen tekintettel a szobát, ahova épp készülsz berobbanni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!