Hirdetés

R6S: Így lehetsz a csapatod leghasznosabb tagja, egy erős hard breacher

Ezúttal az R6S-mérkőzések egyik legfontosabb szereplőjéről, a hard breacher operátorokról tanulunk!

Esport1 Podcast

A legjobb 4 között! - Torzsival beszélgettünk a Majorről!

Torzsás Ádám és a MOUZ a legjobb négyig lőtték magukat Rióban. Most eljött hozzánk és arról mesélt, hogy mi is történt a bajnokságon.

Hirdetés

A Rainbow Six: Siege egy eléggé komplikált játék a többi FPS-címhez viszonyítva, sokan például a sakkhoz hasonlítják a játékot. Pont mint sakkban, itt is megvan mindenkinek a saját szerepe. Minél közelebbről vizsgálunk például egy támadó csapatot, annál több titok derül fény. Vannak a támogatók, a flanket figyelők, az entry fraggerek és a hard breacherek. Ezúttal utóbbi játékosokról lesz szó!

A hard breacherek legfontosabb célja, hogy kinyissák azokat a megerősített falakat, melyek akár komplett meccseket dönthetnek el. Egy hard breachernek nagyon fontos a kiváló kommunikációs készség, megfelelő kommunikáció nélkül sokkal nehezebb ez a munka, mint gondolnák. Főleg a supportokkal kell tartania a kapcsolatot, ugyanis ők segítenek eltüntetni mindenféle védő eszközt, ami megakadályozná a hard breachert az áttörésben. 

Nem feltétlen ez a legnépszerűbb szerep a szervereken, ám annál fontosabb. A legtöbb játékos az entry fragger role-al szemezik először, hiszen annyit látnak belőle, hogy agresszíven menni kell előre és lőni. Hard breacher nélkül viszont, akármilyen jó is a csapat többi része, nagyon nehezen fognak tudni bejutni bárhova. A csapat nagy részének a hard breacherek keze alá kell dolgoznia, hogy minél könnyebbé tegyék a falak elpusztítását. 

Ezt olvastad már?

Összesen négy operátor rendelkezik jelenleg ilyen képességgel. És ahogy fentebb is említettem, nekik fontos összedolgozniuk egy support karakterrel, például Kalival, Thatcherrel esetleg Floresszal vagy Twitch-csel, ezzel megkönnyítve a saját munkájukat. 

Thermite

Thermite - Tom Clancy's Rainbow Six Siege Wiki Guide - IGN

A hard breacher kifejezés hallatán valószínűleg sokaknak Thermite jut először eszükbe. Ő volt a legelső ebben a szerepben és valószínűleg a legjobb is. Az ő gadgetje az úgynevezett exothermic charge, amiből kettő is rendelkezésére áll és egy egész falat mindenestül be tud robbantani vele. Az egyetlen hátránya a karakternek, hogy mindkét charge-ot kézzel kell felragasztani a falra, ergó közvetlenül a fal mellett kell állnia. A fegyver arzenálja nem hagy kívánni valót maga után, a fegyverei erősek és még két füstgránátja is van, ami szintén segíti a munkáját. 

Hibana

A japán operátor volt a második hard breacher, aki bekerült a játékba. Bár ugyanazon a szerepen játszanak, mégis sokmindenben különböznek Thermite-tal. Hibana hard breaching eszköze az X-KAIROS, amit már nagy távolságból is tudunk használni. Régebben minden egyes lövéssel 6 töltetett kerülhetett a falakra, ma már ennek is tudjuk szabályozni a mennyiségét. A felszerelései között található még 3 soft breaching charge is, amikkel az átlőhető, de nem megerősített falakat tudja berobbantani, valamint 3 flash is. Ezek így egyszerre elég pusztítóak tudnak lenni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kedves látogató!

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz, kérjük kapcsold ki, hogy problémamentesen böngészhesd a legújabb gaming és e-sport híreket!
Köszönjük!