Ez döbbenetes, a Take-Two másik vállalatához is betörtek

Nem lennénk most az óriásvállalat helyében.

Nagyon nehéz időszakon megy keresztül a Take-Two Interactive. Azok után, hogy a hétvégén hackerek betörtek a Rockstar Games szervereire és letöltöttek, majd felraktak az internetre több, mint 90 felvételt a készülő GTA 6-ról, állításuk szerint ellopták a GTA 5 és 6 forráskódját is, amivel meg is zsarolták a céget. Ennek hatására a részvények is is zuhanásba kezdtek. Úgy tűnik, a cég kálváriája itt nem ért véget, ugyanis egy másik vállalatát is támadás érte, ezúttal a 2K Games Customer Support csapatához hatoltak be illegálisan.

A támadók vírusos leveleket küldtek ki a játékosoknak, ezért a 2K Games arra kéri a őket, hogy ne nyissák meg ezeket a linkeket.

Kérjük, ne nyissanak meg semmilyen e-mailt, és ne kattintsanak semmilyen linkre, amelyet a 2K Games ügyfélszolgálati fiókjától kapnak" - írta a vállalat a 2K Support Twitter-fiókján közzétett üzenetben, amelyet nem támadtak meg. A 2K Support weboldal (support.2k.com) azonban ideiglenesen bezárt. A 2K első javaslata a linkre kattintóknak, hogy állítsák vissza a böngészőben tárolt jelszavakat, valamint javasolja a többfaktoros hitelesítés engedélyezését, ahol ez elérhető, továbbá víruskeresés futtatását. A 2K azt mondja, hogy értesítést fog kiadni, ha újra megbízhatunk a 2K Support e-mailekben. „Mélységesen elnézést kérünk minden kellemetlenségért és fennakadásért, amit ez az ügy okozhat" – írták. Egyelőre úgy tűnik, hogy a támadásnak nincs köze a Rockstar Games hackeléséhez. A 2K Games és a Rockstar anyavállalata, a Take-Two közös, de a támadások által érintett rendszerek nem kapcsolódnak egymáshoz, és különböző típusú támadásokról van szó, más-más célpontokkal.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te is kaptál ilyen levelet?

  • 17 %
  • 83 %