R6S: Mi az a teszt szerver és hogyan lehet kipróbálni?

R6S: Mi az a teszt szerver és hogyan lehet kipróbálni?

Ki ne szeretné rögtön kipróbálni a legújabb operationt, nem igaz?

Két-három héttel az új operation előtt mindenkiben felmerül a kérdés, milyen lesz az új season, mire számítsak? Vannak, akik nagyon izgatottak lesznek és tűkön ülve várják a frissítést, nekik nyújt remek lehetőséget a tesztszerver, ahol már a hivatalos megjelenés előtt kipróbálhatóak az újdonságok, ráadásul ez a fejlesztők munkáját is segíti.

Az új szezonok általában egy e-sport eseményen mutatják meg magukat, álltalában a Six Invitational vagy a Majorok idején. Ekkor nyílik meg a tesztszerver a PC-játékosok előtt, akik azzal tesztelik a játékot, hogy játszanak vele. Ilyenkor még súlyos hibákba ütközhetnek a játékosok, de a tesztszerver éppen ezért van, hogy a fejlesztők és játékosok közösen alakítsák a játékot. Több hétig szokott nyitva lenni a tesztszerver, szerencsére a Ubisoft sok időt hagy az új változások tesztelésére. Ha találnak bármilyen hibát, akár magában a játékban, akár az új operátorban, vagy balance szempontjából, akkor még azelőtt ki tudják javítani, mielőtt bekerülne éles szerverekre a szezon. Ehhez azonban szükségük van a játékosokra. 

Pengu Twitteren magyarázta, hogy a tesztszervernek csak akkor van haszna, ha valóban játszanak vele a játékosok. Arra kéri a közösséget, hogy próbálják ki a változásokat, gyűjtsenek tapasztalatot, írjanak visszajelzéseket, ha bármi szokatlant találnak akkor értesítsék róla a fejlesztőket. Legyen az akár egy bug, egy szokatlan hiba vagy csak simán egy túl erős operátor, mindenről értesíteni kell a R6fix-csapatát, máskülönben nem fogják tudni megjavítani a hibát. Az R6fix oldalát itt találod.

Ezt láttad már?

Ez a szerver kizárólag a PC-játékosok számára elérhető, rájuk számítanak a fejlesztők. A konzolosoknak egyelőre nem kaptak dedikált PBE-szervert, ők már csak akkor játszhatnak az új szezonnal, ha az teljes egészében kikerült az éles szerverekre. Ha PC-n játszol és szeretnél részt venni a játék fejlesztésében, szeretnéd segíteni a fejlesztők munkáját, akkor irány a Ubisoft Connect, ahol a tesztszervert könnyedén eléred, minden megvásárolt R6S mellé automatikusan jár, teljesen ingyen. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!