R6S: Miért fontosak a soft breacherek és hogyan lehetsz a mesterük?

R6S: Miért fontosak a soft breacherek és hogyan lehetsz a mesterük?

A hard breachereket már kiveséztük pár napja, lássuk azt, hogy kikkel érdemes soft breacherként játszani.

Sosem késő tanulni picit, éppen ezért a napokban nekiveselkedtünk az R6S-nek, hiszen naponta érkeznek új játékosok a szerverekre. A hard breachereket már átnéztük, róluk itt találsz egy bővebb összefoglalót, de megismerkedtünk már az entry fragger és a roamer szerepkörrel is. A mai napon a soft breachereken a sor!

Soft breacher operátorok

A soft breacherek legtöbbször arra fókuszálnak, hogy bizonyos részeit a pályának elpusztítsák vagy átüssék, ezzel egy új bejáratot, új útvonalat teremtve társainak. Ezeknek az operátoroknak a specifikus eszközük is ezt a célt szolgálja, segítségükkel gyorsabban és hatékonyabban rombolhatóak le a falak, plafonok és padlók. Minden olyan pályán kötelező a választásuk, amelyeken a lerakó felett vagy alatt fontos területet szereznünk. Ilyen például Kafe, Clubhouse, Consulate vagy Border.

Sledge

Ha rombolásra kerül a sor, akkor Sledge az egyik legjobb választás. Rendkívül hasznos operátor, bármilyen esetben hasznos lehet, mivel a hatalmas kalapácsával és másodlagos gadgetjeivel egyszerűen és gyorsan juthatunk vele a lerakók közelébe. Sajnos az SMG-jét már elveszítette, ettől függetlenül a fegyverei továbbra is igazán erősek. 

Előnyei

  • A kalapácsa rögtön átüt bármilyen nem megerősített falat. Egy ütés után már át tud menni a résen amit kialakított.
  • Sledge kalapácsa extrán hasznos, ha olyan lerakókat támadunk, melyeket átlőhető plafon borít be. Ilyenek például a pincék vagy garázsok Consulaten, de Kafen is találhatók hasonló szobák.
  • Sledge kalapácsa bármilyen védő eszközt össze tud törni, legyen az golyóálló kamera, Maestro kamera vagy pajzs. 
  • Két gránát is elfér nála.

Hátrányai

  • Amikor Sledge üti ki a falakat vagy padlókat, akkor őt sokkal nagyobb eséllyel találja el egy C4, mint mondjuk Buckot, aki tisztes távolságból tudja megoldani ugyanezt a feladatot. Seldge-nek közvetlenül a falhoz kell álnia.
  • Sledge kalapácsát csak és kizárólag padlókon és falakon tudjuk használni, a plafonokról le kell mondanunk vele.

Buck

Rainbow Six Siege Buck guide: Mastering the operatorA soft breacherekről szóló vita akkor kezdődött, amikor Buck megjelent az Operation Black Ice frissítéssel. Az évek során rengetegszer lett buffolva és nerfelve, volt amikor eszméletlen erős volt két gránáttal és a Skeleton Key-jel, de volt olyan is, amikor annyira kontrollálhatatlan volt a fegyvere, hogy szinte senki se tudott vele játszani. Ma már ilyenek problémákkal nem kell küzdenünk, Buck egész jó állapotban van jelenleg és érdemes vele játszani. 

Előnyök

  • Buck közel sem annyira limitált, mint Sledge. A Skeleton Key segítségével ő nagyobb távolságokból is tud lyukat ütni, szinte bárhova. Akár két emeleten is ki tudja nyitni a padlót!
  • Bucknak nem kell különösebben félnie a C4-ektől, mert nincs rákényszerülve, hogy veszélyesen közelről kelljen rombolnia. 
  • A plafonok is elérhető távolságban vannak. Ezt kihasználva könnyedén el tudunk pusztítani védő eszközöket anélkül, hogy meg kéne kerülni egy teljes szobát vagy egy emelettel felé kerülni. 
  • Ha úgy vesszük a Skeleton Key egy shotgun, ráadásul egy elég erős darab. Ha szemtől szembe kerülnénk egy védővel, kvázi egy extra fegyver áll a rendelkezésünkre Buckkal.

Hátrányok

  • Nincsenek gránátjai.
  • Bucknak nincsen kalapácshoz hasonlítható eszköze, ezért ő nem tud tönkre tenni golyóálló kamerákat vagy shieldeket. 
  • Buck C8-SFW fegyvere már nem annyira rémes, mint néhány éve, de még mindig elég tapasztaltnak kell lenni a használatához. 

Hogyan váljak jobb soft breacherré?

Tökéletesítsd játékodat, gyakorolj sokat Sledge és Buck megismeréséhez. Ők ketten a legjobb soft breacher operátorok, és bár léteznek alternatívák (például Ash, Zofia vagy Flores), ők ketten a legtöbbször használt soft breacherek. Mint bármely más szerep esetén, itt is kulcsfontosságú a gyors és pontos kommunikáció. Többet fogsz látni, mint a csapatod nagy része, te leszel az is, aki átlátja, hogy a védők hova helyeztek el eszközöket vagy hova mozogtak el, miután betörted mellettük, alattuk vagy felettük a falat. Ezeket az információkat a csapatoddal is meg kell osztanod.

Sledge esetében fontos odafigyelned a golyóálló eszközökre is, míg Buckként nagyon fontos a vakítók használata. És ne feledkezz meg a drónozásról! Ha pontosan tudod, hogy egy-egy védő hol vár rád, akkor könnyedén meglepheted őket, miután betöröd a falat a fejük felett. Ha elég gyors vagy, ezzel egy nagyon fontos fraget szerezhetsz csapatod számára. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!