Közel 2 millió forintot csalt el a VALORANT-profi, elkapták

Közel 2 millió forintot csalt el a VALORANT-profi, elkapták

Ausztráliában sajnos még mindig "menő" a bundázás.

Nem tudom, hogy mi lehet a baj az ausztrál e-sportolókkal és játékosokkal, de nem először kerülnek már a hírekbe, ráadásul most sem túl pozitív csengéssel. A CS:GO-ban hosszú évek óta csalnak már, rendszeresen megbundázzák mások és saját meccseiket is, amivel rendszeresen fel is keltik a hatóságok figyelmét. Legutóbb idén januárban volt egy nagy ausztrál tisztogatás, akkor 35 játékos kapott eltiltást, amiért részt vettek bizonyos mérkőzések bundázásában.

Most is hasonló a helyzet, ám ahogy sok észak-amerikai CS:GO-játékos, úgy az ausztrálok is játékot váltottak. Immár nem CS:GO-ban, hanem VALORANTban csalnak és bundáznak. Egy ausztrál meccsről van szó, ami még 2012-ben kapott helyet. A főszereplő a Team Bliss, illetve egy akkori játékosuk, Ty "junglew0w" O’Donnell, aki saját csapata ellen fogadott barátaival, szándékosan dobta el egy Bo3-as meccs első pályáját, majd meglehetősen gyorsan, gond nélkül fordították meg a mérkőzést, hogy végül 2-1-re zárják azt le.

A nyomozás során előkerült bizonyítékok, például írásos beszélgetések alapján, egyértelműen kijelenthető, hogy junglew0w direkt dobta el az első pályát, hogy aztán anyagi haszonra tegyen szert a mesterségesen felturbózott fogadási szorzókkal. A csalással közel 2 millió forintot, 4500 dollárt zsákmányoltak.

Ezt láttad már?

Bár az eset már több, mint egy éve történt, ítéletet csak két nappal ezelőtt hirdettek. A csapat közleményben tudatta, hogy fogalmuk sem volt arról, hogy junglew0w szándékosan veszített, sőt, a Dexerto elérte az adott mérkőzés kommentátorát, aki szintén meglepődött a csalás tényén.

„Kommentátorként látva a meccset, semmi furcsát nem láttam, nem volt jele annak, hogy junglew0w throwolna. Egyszerűen úgy tűnt, hogy a csapat szenved Iceboxon, ami nem különösebben ritka, bárkivel megesik." - nyilatkozta Anthony "TwoTapTony’"McMullen, a meccs kommentátora.

Junglew0w és társai 12 hónapos próbaidőt kaptak és persze vissza kellett fizetniük az illetéktelenül szerzett anyagiakat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!