Az elbénázott EPL után új irányítót igazolt a NIP

Az elbénázott EPL után új irányítót igazolt a NIP

Az IEM Road to Rio RMR-on debütál a NIP új felállása.

A NIP leigazolta soraiba a G2-ban nyáron lecserélt irányítót, Aleksibet – jelentette be a szervezet. A döntés azonban nem azt jelenti, hogy hampus helyét veszi el a kezdőben: ezúttal Plopski húzta a rövidebbet, aki a 8 hónapja nem látott dev1ce mellett foglalhat helyet a kispadon.

Nem teljesen ismert, hogy az események hogyan is követték egymást, azaz mikor keresték meg Aleksibet az ajánlattal. Az EPL A csoportja alatt többször lehetett hallani arról, hogy valami nincs rendben a NIP-en belül. Ez jelentheti a csere okát is, vagy éppen fordítva, a várható csere lehet az elképesztően gyenge szereplésük hátterében. Ami biztos, hogy nagyon rövid idő alatt hozták össze az üzletet, hiszen tegnap éjjel – az RMR-ra beküldött felállások zárolása előtt egy órával – történt a bejelentés. A kiadott képen (lásd lent) a finn irányító még G2 mezben szerepel. Tehát arra sem volt idő, hogy adjanak neki egy mezt és lőjön egy szelfit. Grátiszként tegyük hozzá, a G2-nak volt kapacitása még egy búcsúvideót is csinálni.

Aleksib leigazolása több jelentős változást hoz a csapat dinamikájába, amivel nem biztos, hogy a játékosok egyetértenek. Már csak azért sem nehéz ezt belátni, mert még pár hete is azt mondta hampus, hogy azzal a felállással akarnak játszani a jövőben. De nézzük, mi változik!

Először is, talán a legfontosabb változás mindközül, hogy hosszú évek után hampus kiadja a kezéből az IGL-szerepet és egyszerű rifler lesz. Másodszor, a csapat angol kommunikációra fog váltani. Ez súrlódáshoz vezethet Brollannal, aki többek között azért igazolt át a fnatictól, hogy svédekkel és svédül játszhasson. Harmadszor, innentől kezdve REZ lesz az AWP-s, nem es3tag. Negyedszer, Aleksib G2-s karrierje lerombolhatta a tekintélyét és egyáltalán nem egyértelmű, hogy a játékosok követni fogják őt. Mindezekkel együtt a NIP-nek kevesebb, mint egy hónapja van felkészülni az RMR-ra és az év talán legfontosabb tornájára.

A NIP felállása

Hampus „⁠hampus⁠ Poser
Fredrik ⁠REZ⁠” Sterner
Patrick ⁠es3tag⁠” Hansen
Ludvig ⁠Brollan⁠” Brolin
Aleksi „⁠Aleksib⁠ Virolainen

Daniel „⁠djL⁠” Narancic (edző)

Nicolas ⁠Plopski⁠ Gonzalez Zamora (kispadon)
Nicolai „⁠device⁠” Reedtz (kispadon)

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!