R6S: Ezekkel a supportokkal garantálhatod a csapatod győzelmét

Segítünk eligazodni a támogatók világában, hiszen minden nyertes meccsre kell egy jó support.

Vannak emberek akiknek mindenük a főszerep, akik a játékokban is csak a középpontban szeretnek lenni. Na nekik nem valóak a support karakterek, ám azok, akik inkább sokszor a frontvonalak mögül, az árnyak közül szeretnék győzelemhez segíteni csapatukat, na ők lesznek a tökéletes support játékosok, például az R6S-ben is. Lehet, hogy nem az akcióról szól az életük, de supportok nélkül a támadóknak semmi esélyük nem lenne a lerakók elfoglalására.

A supportok nem a fragekre hajtanak, hanem a plantekre, általában ők azok akik leteszik a defusert. Három fő feladatuk van:

  • minél több eszközt elpusztítani a védők oldaláról
  • információt gyűjteni
  • plantelni

De kikkel érdemes nekivágni a support-életnek?

Thatcher

Thatcher - Tom Clancy's Rainbow Six Siege Wiki Guide - IGNThatcher Thermite legjobb barátja a Siege-ben. Az ő legfontosabb eszköze az EMP-gránát, amivel néhány másodperce az összes védő gadgetet ki tudjuk kapcsolni, ami a közelben van. Ez a képesség Thermite exothermic tölteteivel kombinálva egy halálos duó, ha jól használjuk fel őket akkor nincs olyan site, amire ne lehetne betörni. Thatchernek van lehetősége claymore-t is magával vinnie, amivel megállítja a védőket mielőtt azok a támadók háta mögé kerülhetnének. 

Az egyetlen hátránya Thatchernek, hogy már-már túl erős támogató karakter, ami miatt rengeteg alkalommal bannolják. Nagyon ritkán tűnik fel egy-egy professzionális meccsen, rankeden pedig még annál is kevesebb eséllyel futhatunk vele össze.

Kali

Rainbow Six Siege nerfs Kali's sniper one-shot potentialKali egy igazi mesterlövész, a fő fegyvere egy hatalmas távcsöves puska. Ez már önmagában sem rossz, de az igazság az, hogy Kali a speckó eszköze miatt ennyire erős. Három robbanótöltete van, amik bármilyen védő eszközt megsemmisítik a közelükben. Golyóálló kamerák és pajzsok esetében sincs ez másképp, ezért igazán hasznos tagja lehet ő bármely csapatnak, ha megfelelő módon játszunk vele.

Flores

Flores - Tom Clancy's Rainbow Six Siege Wiki Guide - IGNFlores teljesen átalakította a drónozás fogalmát. Van két átlagos drónja, illetve négy RCE-RATERO darabja is, ezek a drónok feltudnak robbanni és teljesen golyóállók is mellé. Ez azt jelenti, hogy nem csak rengeteg információt tudsz vele összegyűjteni, egy jól megválasztott pillanatban a védők eszközeit is össze tudod ezzel törni.

Twitch

Twitch - Tom Clancy's Rainbow Six Siege Wiki Guide - IGNTwitch már koránt sem ragyog olyan fényesen, mint néhány éve. Az F2-es fegyvere rengeteg változáson esett át, volt időszak amikor extrém nehéz volt használni, bár a jelenlegi metában már nem ilyen vészes a helyzet. A drónjai is meg lettek változtatva párszor, jelenleg egy alap és két Twitch drónja van. Utóbbiakkal szintén más operátorok eszközeit pusztíthatjuk el.

IQ

Top 5] Rainbow 6 Siege Best IQ Loadouts | GAMERS DECIDEIQ egy rendkívül sokoldalú operátor, rengeteg különböző módon hasznosíthatjuk őt a szerveren. A fegyverei alapján csinálhatunk belőle akár entry fragger operátort is, bár ezen a területen rengeteg jobb opció áll a rendelkezésünkre. IQ így is hasznos operátor lehet, gyakorlatilag ő az információgyűjtés bajnoka. A detektorja minden elektromos eszközt észlel 20 méteres körzetben. Emiatt akár egy alsóbb vagy felsőbb szintről is megsemmisíthetjük a védők eszközeit, például a Bandit battery-t vagy a Jäger ADS-t. 

Hogyan legyek jobb support játékos?

A támogatók élete teljes mértékben a takarításról és információgyűjtésről szól. Magyarán, először jönnek a supportok, akik átvizsgálják a helyet, ezután a hard breacherek, akik megpróbálnak betörni egy szobába és ezután megindíthatjuk az átfogó támadást. Ez egy nagyon leegyszerűsített leírása egy támadó körnek, de nagyjából így működik. Minden erőddel azon kell lenned, hogy a csapattársaidat segítsd. Meg kell próbálnod kitisztítani a lerakót, sokat kell drónoznod, hogy ezzel az entry fraggerek munkáját segítsd és elkerüld a védők roamer játékosait.

Egy jó támogató azzal próbálja kiegészíteni a csapatjátékot, hogy feltöri a védelmet a másik oldalon. Minél mélyebben tapasztald ki az operátorok eszközeit és képességeit, ismerd meg azokat a főbb pontokat a pályán, ahol gyakoriak a védők eszközeinek jelenléte, majd ezeket semmisítsd meg.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!