A Blizzard elengedi az SMS azonosítás követelményét az Overwatch 2-ben

A Blizzard elengedi az SMS azonosítás követelményét az Overwatch 2-ben

A funkciót rengetegen kritizálták az elmúlt egy hét során.

Hosszú éves várakozás után kedden megérkezett az Overwatch 2, azonban a start nem ment zökkenőmentesen és azóta is igencsak problémás bejelentkezni a játékba, plusz benne van a pakliban, hogy szimplán elvesztjük a kapcsolatot a szerverrel, akár meccs közben is. A Blizzard szerint DDoS támadás érte őket, ami akkora károkat okozott, hogy még mindig nem sikerült helyre rakni a dolgokat.

 

Szerencsére a fejlesztők gázerővel dolgoznak a problémákon és ezen cikk publikálásának idejében már meg is érkezik majd az első frissítés, ami javít a helyzeten. Ezen kívül a Blizzard tegnap este bejelentette, hogy eltörlik a sokat szidott SMS azonosítást, így azok is tudnak majd játszani, akik nem tudták megoldani valamilyen oknál fogva, hogy regisztrálják telefonszámukat. Üröm az örömben, hogy mindez csak az eredeti Overwatch tulajdonosoknak lesz elérhető, az új felhasználóknak továbbra is hozzá kell rendelniük egy telefonszámot a fiókukhoz. 

Sok vita volt a közösségben egyébként arról, hogy a rendszer mégis mire jó? Nos, a Blizzard elmondása alapján a fiókunk védelmét szolgálja, plusz így próbálják meg visszaszorítani a smurfing, vagyis a több profillal rendelkezés jelenségét, ami rengeteg bosszúságot okozott a közösségnek már a játék indulása óta. Korábban úgy gondoltam, a négy különböző fiókomnak már nem sok hasznát veszem majd, így viszont simán lesz megint DPS, meg Tracer main fiókom, mivel nem kell már kuncsorognom a telefonszámokért, szóval a veteránok jól járnak, az új húsok meg szenvedhetnek, ha új fiókot akarnak. Szerintetek mindez igazságos a Blizz részéről? 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!