Éremesélyesként indul Tóth Dávid a monacói Sim Racing World Cup fináléjában

A magyar e-esport válogatott játékos a világ legjobb idejével jutott be a döntőbe, melyet az AS Monaco stadionjában rendeznek meg.

Újabb szenzációs teljesítmény és ismét egy fantasztikus magyar siker küszöbén áll a hazai e-sport, miután Tóth Dávid nem csak a hazai válogatót nyerte meg, de a világ legjobb köridejét futva a Sim Racing World Cup 2022 12-es döntőjébe is beautózta magát. Az Assetto Corsa játék virtuális holland pályáján, Zandvoortban Dávid mindenkit maga mögé utasított a kvalifikációban és a Tatuus FA 01-es autót kormányozva az 1:33.197-es idejével másfél tized másodperccel előzte meg a szimulátoros világ legnagyobb sztárjait.

Ez az esztendő különösen fontos a magyar e-sport életében, hiszen a Magyar E-sport Szövetség nemzetközi e-sport szövetségi kapcsolódása nyomán, 2022-ben ismét jogosult a kontinentális és világ eseményekre válogatott játékosokat, csapatokat delegálni több játékban, melyek közül a szimulátoros felhozatalból az Assetto Corsa sem hiányozhat. Ha nem ismerős a játék az eddigi évekből nem a te hibád, az Assetto Corsa irányába idén mozdult el az IeSF, nem kevés sim racing rajongó legnagyobb örömére.

Ebben a műfajban pedig kis hazánkban több tehetséges versenyző is megmutatta már kvalitásait, de közülük is kiemelkedik jelenleg Tóth Dávid. Nagyon aktív versenyző, hiszen ebben az évben olyan sorozatokban is elindult, mint a K&H MNEB Sim Liga iRacing S2 (itt egy fordulóval a szezon vége előtt vezeti a pontversenyt), BMW Sim GT Cup, Esports Racing League vagy a Virtual Belcar Series. Az utóbbi pár évben pedig olyan sikereket ért el, hogy kétszer megnyerte a magyar rendezésű Sim Ligát, valamint 7. helyen zárta a Dallara iRacing World Championshipet. A mostani monacói hétvégére is gőzerővel készült, az elmúlt időszakban sok-sok órát gyakorolt a fináléra, hogy kihozhassa magából a legjobbat. Nem lesz egyébként könnyű dolga, hiszen a mezőnyben ott van a legnagyobb riválisa is, Szlovénia legjobbja, az összesen nyolc világbajnoki címmel rendelkező Jernej Simončič, aki összetettben a második helyről vághat neki a hajrának.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy ott lehetek a Magyar E-sport Válogatott színeiben a Sim Racing World Cup döntőjében. Ez lesz egyúttal az első offline esemény is, amelyen versenyzőként részt veszek. Egymás ellen fogunk versenyezni, tehát mindenki egy időben lesz a különböző pályákon. A szervezők emellett az autó típusát is ismertették augusztus végén, amelynek beállításaiban most is rengeteget segít Pinczés Ádám csapattársam, a kvalifikációs selejtezőhöz hasonlóan vele készülök fel a megmérettetésre. Remélem, ezúttal is sikerül majd a legjobb formámat hoznom, és dobogóra állhatok Monacóban.” – mondta el Tóth Dávid, a K&H MNEB SIM Liga korábbi kétszeres győztese, aki 2022 februárja óta az Arnage Competition csapat tagja.

Hétvégi döntő

  • Verseny időpontja: október 23. vasárnap – a közvetítés 13:30-kor kezdődik.
  • Lebonyolítás: 3 sprintfutam mellett lesz egy fő verseny is. Mindegyik nagydíj után pontokat kapnak a versenyzők, azonban a fő verseny esetében dupla annyi jár a helyezéseket illetően.
    • 1. sprint futam: Imola
    • 2. sprint futam: Silverstone
    • 3. sprint futam: Redbull Ring
    • A fő verseny esetében még nincs információ a pályáról, de annyit már tudni lehet, hogy 25 kört kell megtenniük.
  • Helyszín: Monaco – az eseményt az AS Monaco sportlétesítményben, a II. Lajos Stadionban rendezik meg.

A vasárnapi futamokról és Tóth Dávid szerepléséről természetesen lesz magyar közvetítés is, az adás pedig 13:30-tól kezdődik az twitch.tv/esport3tv csatornán.

Ha nem szeretnél lemaradni a Magyar E-sport Válogatott eredményeiről, köztük a Monaco Sim Racing World Cup 2022 döntőjéről, kövesd a Magyar E-sport Válogatott történetét kedvenc felületeiden:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!