Kínos, amikor csalnak a CoD-ban, mégsem nyernek

Kínos, amikor csalnak a CoD-ban, mégsem nyernek

Még a csalás sem való mindenkinek.

Mindannyian találkoztunk már csalókkal. Nagyon bosszantó. Mindegy, hogy melyik játékról van szó, olyanok ellen játszani (vagy velük), akik illegális eszközöket használnak arra, hogy előnyhöz jussanak, egyszerűen rossz. Megölik a játékélményt, győzelem esetén elveszik a sikerélményt. A kiadók és fejlesztők részéről sem jó, mert a közösség elpártol a programtól, ha az már játszhatatlan miattuk. Ugyanis „normális" esetben nem nagyon lehet ellenük nyerni, hiszen hogyan veszed fel a versenyt azzal, aki mindig tudja hol vagy, és bármit csinál, oda lő, ahol állsz. Ez csak egy példa, rengeteg féle játék küzd a hackerekkel, de az FPS-ek talán a leginkább sújtottak. Nincs ez másképp a Call of Duty esetében sem, ahol a Warzone óta ez még magasabb fordulatszámon pörög. A legtöbb stúdió és kiadó igyekszik többé-kevésbé fellépni ellenük, az Activision és az Infinity Ward pedig mindenképpen ebbe a kategóriába tartozik. Az első naptól kezdve a RICOCHET-rendszer védi a játékosokat, az Activison pedig folyamatosan osztogatta a tiltásokat és bezáratott számos hírhedt csalás-árusító weboldalt. 

A Call of Duty Modern Warfare 2 nagyon jól kezdett, mind a kritikusoknál, mind a játékosok körében. Mindenki belevetette magát a kampányba és a többjátékos módba is. Ezzel párhuzamosan pedig megjelentek azok is, akik hackek segítségével gyilkolták a többieket. Legalábbis a szándékuk ez volt.

Ugyanis, ahogyan az az alábbi klipben is látszik, a megvalósításba – szerencsére – hiba csúszott. Őszintén, már az érthetetlen, hogy valaki ennyire nyíltan vállalja, hogy csal. Egy TikToker, Synfuelss pontosan ezt teszi. Míg mások azért igyekeznek ezt leplezni, ő nem foglalkozik ilyen apróságokkal. Látszik a videón, hogy pontosan tudja, hol mozognak a többiek. Majd a célkeresztje is az ellenségre mozog. A videót egyébként a 100 Thives-es JoshChx osztotta meg, a közösség pedig természetesen azonnal darabokra szedte. Ugyanis egyfelől meghal még a helyzeti előny ellenére is. Oké, ez előfordulhat, de a csapata ráadásul vesztésre áll! Borzalmasan kínos, remélhetőleg minél gyorsabban kitiltják, amennyiben a felvételek valódiak (feltehetően azok).

A klip tanulsága, hogy semmiképp sem éri meg csalni. Nem mondom, hogy legalább ne ennyire látványosan, mert de, megkönnyítve ezzel az anti-cheat munkáját. Viszont, ha már csalás segítségével sem sikerül megnyerni a játékot, akkor úgy is mindegy, felesleges erőltetni a használatát, legalább kevesebb játékos életét keseríted meg vele.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te találkoztál már csalókkal az új Modern Warfare 2-ben?