Két magyar csapattal startol ma este a CEE Champions Dota 2 verseny

Két magyar csapattal startol ma este a CEE Champions Dota 2 verseny

Románia és Magyarország rangadójával kezdődik el a 10 ezer dolláros összdíjazású CEE Champions nemzetközi Dota 2 verseny.

A hazai selejtezőket követően két magyar Dota 2-es együttes kvalifikálta magát a közép-kelet-európai CEE Champions versenyére. A Spirit Gaming az A, míg a Tense Esports az E csoportban kapott helyet – utóbbi együttesünk vasárnap játszik majd. November 9-én rajtol a torna és az első napon az A jelű kvartett küzdelmeit lehet majd figyelemmel követni. A Spirit ötöse a magyar zárt selejtezőben a FunFunFun ellen vívta ki a továbbjutást egy 2:0-ás győzelmet követően. Az A csoportban az alábbi négy gárda kapott helyet:

Első körben a Spirit Gaming a Nexus Gaming ellen kezdi meg a szereplését, ami nem lesz egyszerű összecsapás, hiszen a románok egyik legerősebb csapatával kell farkasszemet nézniük. Náluk játszik Masakary és Blade is és, mint kiderült, nemzetük legjobbjai közé tartoznak. Masakary neve onnan is ismerős lehet, hogy nagyjából 3 hónapig a Docler Myrmidonsnál is játszott jó néhány évvel ezelőtt, bár nagyobb sikert nem sikerült elérnie a magyar csapattal. Korábban egyébként részese volt a No Logic Gamingnek és a Kaipi keretének is. A 2010-es évek közepén még román bajnokságot is sikerült nyernie az XPC Gaminggel. Rutinban és tehetségben tehát nem lesz hiány náluk, ezért nagyon oda kell figyelnie a magyaroknak már a draft során is. A másik két ellenfél sem feltétlenül lesz sétagalopp, a 3xO Litvániából és a Yellowshrek Ukrajnából kvalifikálta magát az eseményre.

A magyar csapat 18 órakor lép először pályára, azonban nem árt tudni, hogy minden mérkőzés Bo1-es formában kerül lebonyolításra. A csoportokból az első két helyezett jut tovább a rájátszásba.

A mai menetrend:

A CEE Champions csoportkörének mérkőzéseit a twitch.tv/esport3tv csatornán élőben is figyelemmel követhetitek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!