VALORANT: Ezért perelte be a Riot az egyik legnagyobb fejlesztőt

VALORANT: Ezért perelte be a Riot az egyik legnagyobb fejlesztőt

Egy mobilos játék miatt kereste fel a bíróságot a Riot.

A League of Legends, VALORANT, TeamFight Tactics, Legends of Runeterra és Wild Rift mögött álló vállalat, a Riot Games úgy döntött, hogy kénytelen pert indítani sérelmei miatt. Az amerikai kiadó-fejlesztő szerint a NetEase kínai számítástechnikai cég legújabb mobilos játéka konkrétan egy VALORANT-klón. A Hyper Front egyelőre még elérhető a legnagyobb mobilos áruházakban (Google Play, App Store), de a Riot mindent megtesz azért, hogy minél hamarabb leállítsák a forgalmazást.

Milyen érveket sorakoztattak fel a Riot Games ügyvédei?

Az egyik megkérdezett jogász szerint a a NetEase egy az egyben lemásolta a VALORANTban látható kreatív megoldásokat. Attól, hogy néhány dolgot átszíneztek, valamint a vizuális megjelenítésen változtattak, még fennáll a szerzői jogsértés. A Riot felsorakoztatott egy hatalmas dokumentumköteget, amelyben képernyőmentések találhatóak a térképekről, karakterekről, fegyverekről és egyéb megszerezhető kacatokról. Még a játékon belüli fegyverek statisztikáit és tulajdonságait is összegyűjtötték, hogy alátámasszák álláspontjukat.

Érdekesség, hogy a NetEase nemrég vásárolta fel a Detroit: Become Humanért és az Until Dawnért is felelős Quantic Dream csapatát, hogy még több területet hódítsanak meg, így Európát és Észak-Amerikát. Bizonyára nem esik jól nekik most egy ilyen pereskedés, amelyet az egyik legnagyobb riválisukkal kell lefolytatni. A VALORANT mobilos verziójáról egyelőre keveset tudni, de az biztos, hogy a fejlesztése zajlik a háttérben. Megjelenési dátum még nincs, többen úgy vélik, hogy 2024 előtt biztosan nem lehet majd pörgetni a várva várt mobilos applikációt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted megnyeri a pert a Riot Games?