HLTV Top 20: Előkelő helyen zárta évét a FaZe veteránja

HLTV Top 20: Előkelő helyen zárta évét a FaZe veteránja

A merész tippekből kezd kiveszni a merészség, miközben egyre közeledünk az év játékosának felfedéséhez.

Folytatódik a HLTV Top 20 leleplezése. A G2 és a FaZe egy-egy játékosa következik most a listán: huNter ezúttal a 14. helyig jutott, míg rain négy év kihagyás után a 13. helyen tért vissza a legjobb húsz közé. Egyébként stábunk tippjeinek feléből lemaradt egyik vagy másik játékos, de ez talán nem is annyira meglepő tőlük az IEM Rio Major Pick'Emjén bemutatott teljesítményüket ismerve.

hunter #14

HuNter- remekelt 2022-ben, az év legnagyobb versenyein olykor még az unokatestvérét és csapattársát, NiKót is felülmúlta egyénileg. Az év első tornáján, Katowicében, a legjobban teljesítők között volt végig, bár a G2-t a döntőben legyőző FaZe sztárjai beárnyékolták a boszniai játékos teljesítményét. Az év utolsó megméretettésén, Abu-Dzabiban, ismét kimagasló szinten lövöldözött a 27 éves rifler. A statisztikák szempontjából nyilván fontos volt, hogy ezen a két eseményen a döntőig jutott és így több meccsen játszott jól. De amikor pár lépéssel korábban elvéreztek, akkor is a gázpedálon tartotta a lábát, többször megelőzve m0NESYt és/vagy NiKót.

HuNter- egyetlen statisztikában sem számított a legjobbnak, inkább aféle mindenes volt. De ezt kellően magas szinten és jó konzisztenciával csinálta egész évben. Az általa játszott pályák 89%-án 0,85-es HLTV rating fölött maradt és a körök 18,4%-ban 2-nél több fraget hozott. A nyomás mértékétől függetlenül szállította a jobbnál jobb teljesítményeket, kiváltképp a CT-oldalakon, ezzel megérdemelt a kitüntetett helyezés.

rain #13

Sokan kételkedtek benne, hogy a PGL Major Antwerpen legértékesebbnek választott játékosa felkerül-e egyáltalán a listára. Tény és való, rainnek erősen ingadozó volt a teljesítménye az év során. De amikor teljesített, úgy tette azt, mint senki más. Az antwerpeni játéka hibátlan volt, főleg a döntőben. Az IEM Köln során pedig minden kritika ellenére meg tudta ismételni ezt. Rain szereplése a HLTV Top 20-ban azért is érdekes, mert így borítékolható, hogy a még fel nem fedett 12 játékos közül 3 a FaZe-ből fog kikerülni: broky, Twistzz és ropz mind erősebben és konzisztensebben teljesítettek a norvéghoz képest.

Rain ereje a CT-oldalban rejlik, ahol magas önállóságot élvezve képes a maga képére formálni a játék menetét. A T-oldalak már nem ennyire fényesek, sőt, ebben a metában kifejezetten gyengék, és ez jelentősen visszaveti az összesített értékelését. Ennek ellenére nyitófragekben kevesen voltak jobbak nála idén, 6. lett ezen kategóriában. A helyezését végső soron az biztosította, hogy a legrangosabb versenyeken az egyik leghatásosabb játékos volt az év során, főleg a rájátszásokban láthattuk őt életre kelni. Ha nem lett volna az ingadozó teljesítménye az év második felében, akár magasabb helyet is elcsíphetett volna.

MERÉSZ TIPPEK

A HLTV szokásához híven megkérdezte a játékosokat, hogy 2023-ban szerintük melyik újonc játékos fog marandót alkotni. Rain és huNter- csatlakozott b1t és frozen véleményéhez, miszerint headtr1ckre lesz érdemes figyelni idén. A NAVI akadémistája várhatóan a NIP-ben folytatja, a legfrissebb hírek szerint már vele nevezett a svéd szervezet a BLAST Premier tavaszi csoportkörére.

A HLTV TOP 20 EDDIG

20. Jame
19. yuurih
18. Spinx
17. frozen
16. b1t

15. YEKINDAR
14. huNter-
13. rain

Borítókép: HLTV
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!