HLTV Top 20: A világ legjobb riflere lehetne, de az Astralisban játszik

A világ legjobb riflereinek színvonalán játszott blameF 2022-ben. Kár, hogy a csapata folyton cserben hagyta.

Folytatódik a HLTV Top 20 leleplezése. Ám innentől kezdve már egy fokkal nyugodtabb menetrend szerint, hiszen csak egy-egy nevet ismerhetünk majd meg naponta a díjátadó ceremóniáig. Az időzítés pedig nem is lehetne ennél tökéletesebb!

A 12. helyre ugyanis az a blameF került fel, aki az univerzálisan elfogadott vélemény alapján az egyetlen pozitív dolog volt az Astralis elmúlt másfél-két évében. Erre fel, nem pont azon a napon fedték fel őt, amikor HUNDEN visszatért a tier 1 Counter-Strike világába? Így legalább valami jó is történt a dán táborban tegnap – mondhatnánk cinikusan. Bár stábunk tagjainak véleménye megoszlott arról, hogy blameF-nek helye van a legjobb játékosok között, ezt a minimális sikert most nem szeretnénk elvenni az Astralistól.

blamef #12

Már több mint egy éve játszik Astralis mezben blameF. Mióta az irányítás terhe nem nehezedik a vállára, kevés dolog tudta megállítani őt. 2022-ben elképesztő teljesítményeket produkált minden versenyen. Még egy MVP-t is bezsebelt azon a Pinnacle Cupon, amin kikaptak a döntőben úgy, hogy ő közben csúcs s1mple színvonalon játszott, riflerként.

De a csapatának ingadozó, olykor kifejezetten gyenge játéka, illetve a felállás instabilitása visszatartotta a 25 éves dánt attól, hogy rendszeresen megmutathassa képességeit a világ legjobbjai ellen. Egy dolog ugyanis nagyon gyorsan feltűnik a számokból: blameF még az elveszített meccseken is kiemelkedő volt. Viszont nagyon kevés fontos eseményen jutottak messzire a folyamatos vereségek miatt, sokszor játszottak gyenge csapatok ellen és kis tornákon. Az EPL szezonjaiban például csak azért szerepelhettek, mert tagjai a Louvre-egyezménynek. Ismerve az elmúlt évüket, nehéz elképzelni, hogy a nyílt selejtezőkről kijutottak volna azokra a versenyekre.

Néhány jó meccs ezeken a tornákon persze elég volt arra, hogy aztán meghívást kapjanak egy következő ESL-eseményre. Ez a fajta lendület azonban elfogyott az év második felére, ezért alig-alig láthattuk őket játszani. Ez jó időszak volt az újjáépítésre. De őszintén senki sem tudja azt mondani, hogy – immáron Buzz-zal és HUNDENnel a fedélzeten – izgatottan várnák az Astralis 2023-as évét. És ez a megállapítás akkor válik igazán fájdalmassá, ha mellé tesszük, hogy blameF és device miatt igenis érdemes lenne nézni őket. Pláne akkor, ha a dán rifler folytatja, amit tavaly megkezdett a szerveren.

MERÉSZ TIPPEK

A HLTV szokásához híven megkérdezte a játékosokat, hogy 2023-ban szerintük melyik újonc fog marandót alkotni. De ezen a ponton nagyon nehéz komolyan venni a „merész tipp” kifejezést, ugyanis blameF az ötödik játékos, aki headtr1cket, a NIP következő AWP-sét nevezte meg.

A HLTV TOP 20 EDDIG

20. Jame
19. yuurih
18. Spinx
17. frozen
16. b1t

15. YEKINDAR
14. huNter-
13. rain
12. blameF

Borítókép: HLTV
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!