1,2 millión tolják a CS-t, operation meg sehol

1,2 millión tolják a CS-t, operation meg sehol

A koronavírus-járvány kitörése óta nem játszottak annyian a CS:GO-val, mint az elmúlt hónapokban, de a Valve egyelőre nem siet kihasználni a lehetőséget egy új operation kiadásával.

Vasárnap 1 199 684-en léptek be egyidőben a CS:GO-ba, ezzel folytatva az év második felében látható trendet, miszerint nő a játékosbázis. A közel 1,2 milliós rekord nem csak a hétvége kontextusában kimagasló, ugyanis ez a játék történetének második legnagyobb csúcsa. Csupán a koronavírus-járvány kitörését követő 2020 áprilisi rekord volt ennél nagyobb, 1,3 millió feletti. Alulról pedig csak 2021 márciusában tudta igazán megközelíteni a játék a tegnapi számokat, akkor ennél ezerrel kevesebb játékos lövöldözött egyidőben. A hétvégén egyébként nem csak csúcsidőben volt erős a CS:GO, ugyanis félmillió alá egy percig sem ment két napon át a játékosszám!

Már csak azért is érdekes a magas játékosszám, mert nem igazán történik semmi a játék körül a tier 1 szezon indulásán túl az utóbbi időkben. Az év eddigi egyetlen frissítése – ami a múlthéten jött ki – minden volt, csak érdekes nem. Decemberben Anubis bekerült a versenypályák közé, de aligha ez mozgatta meg az embereket, hiszen már két éve benne van a játékban és még messze nem tökéletes.

A következő operation sajnos a kanyarban sincs jelen állás szerint, ami kissé abszurd. Amikor az Operation Riptide megjelent 2021 szeptemberében, az is sokat dobott a játékosszámon és elég nagy siker volt annak ellenére is, hogy nagy újdonságot nem tartalmazott (vö. az alábbi táblázat értékeit). Most pedig 100-200 ezerrel több ember játszik a hétvégéken mint tavaly ilyenkor, a Riptide csúcsán! Meglepő lenne, ha a Valve nem szeretné kihasználni ezt a lendületet a kincstáruk bővítésére, tehát lehet bizakodni egy új operationben. Csak nem biztos, hogy érdemes, mert még mindig a jó öreg Volvoról beszélünk, akik ha kell, a téridő-kontinuumot is meghajlítják.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!