Mikor válthatnak a versenyek az új Counter-Strike-ra?

Mikor válthatnak a versenyek az új Counter-Strike-ra?

Lehet, hogy a Valve adja ki a játékot, de a profi mezőny életébe csaknem akkora beleszólása van az ESL-nek és a BLASTnak is, tehát igen sok múlik az ő időzítésükön.

Az új, Source 2-es CS:GO-val a láthatáron sokak számára az a legégetőbb kérdés, hogy mi lesz így a profi mezőnnyel és a versenyekkel? Mit fognak játszani? Mikor jön majd el a nagy váltás? Nos, a Dot Esportsnál is felmerült ez és nem voltak restek megkérdezni erről a játék két legnagyobb rendezvényszervezőit, az ESL-t és a BLASTot.

Az új játék vagy frissített kiadás – nem tudni még mire számíthatunk ilyen értelemben – biztosan fel fogja rázni a Counter-Strike e-sportot. Ezen a ponton kizárható, hogy a májusi BLAST.tv Párizs Majorön már az új verziót fogják nyüstölni a világ legjobbjai. De az őszi Majorre akár már át is térhetünk az új játékra – ez csakis a Valve-on múlik. Sokak szerint már az önmagában gyanús, hogy a tavaly nyári pletykák óta semmit sem hallottunk erről a rendezvényről.

A Majoröket leszámítva igen fontos szerepe lesz a váltásban az ESL-nek és a BLASTnak is. Hiszen, ha úgy gondolják, hogy nem éri meg váltani még, akkor minden áron megpróbálnak majd kapaszkodni a jelenlegi CS:GO-ba és ez a közösség szakadásához vezethet. Ezért már most érdekes lehet, hogy ezek a cégek milyen reakciót adnak a Counter-Strike 2-vel kapcsolatos hírekre. A BLAST egyelőre nem akarta kommentálni újságírói kérdésre a témát, az ESL viszont igen. Ők kijelentették, hogy addig a CS:GO mellett maradnak, amíg „ésszerű nem lesz áttérni a pletykált Counter-Strike 2-re”.

Remek kérdés, hogy mikor jön el ez a pillanat majd, hiszen az ESL 15 csapattal is partneri szerződésben áll az ESL Pro League és a tágabb értelemben vett Pro Tour kapcsán. Ha a játékosok már váltanának, de a liga nem akar még, az feszültséghez vezethet. Ugyanígy, ha a liga menne előre, de a játékosoknak gondjaik vannak az új kiadással, az is kártékony lehet a játék ökoszisztémája számára. Ez természetesen a BLAST esetében is igaz, ők 12 partnerrel dolgoznak együtt. Azonban közülük több az ESL-nek is partnere, tehát jelentős kooperációt igényelhet majd a váltás a játékosok, az orgok és a szervezők között, ha eljön az ideje. Biztosan nem fog működni, hogy az egyik versenykörben ez, a másikban az a változat fut.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!