K&H MNEB múltidéző: Minden ezzel indult, tekints vissza az első évadra!

K&H MNEB múltidéző: Minden ezzel indult, tekints vissza az első évadra!

2018 szeptemberében a magyar e-sportolók számára új kapuk nyíltak meg.

A magyarországi e-sport fejlődéstörténetének az egyik legfontosabb állomása volt 2018 szeptemberében, amikor a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) vezérletével útjára indult a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság. Az első évadban még csak két játéknak volt névadó szponzora az a K&H, amely cég a későbbiekben teljes mellszélességgel beállt az egész kezdeményezés mögé. A "hőskorban" öt versenyjátékban mutathatták meg a hazai fiatalok és idősek, hogy az ő kezükben forog a legjobban a billentyűzet és az egér. Az alábbiakban felülhetsz arra a vonatra, amely visszarepít az időben oda, amikor lefektették az alapokat.

A versenyjátékok

A ligarendszer ekkor még az egyik fő ismérve volt a bajnokságnak, amely lehetővé tette a csapatok és játékosok számára a folyamatos versenyzési lehetőségeket. Az első szezonban 8-8-8 csapat küzdött a bajnoki címért Rainbow Six Siege-ben, League of Legendsben és Counter-Strike: Global Offensive-ben. 16 kvartett harcolt PUBG-ben, 16 játékos pörgette a mesekártyákat Hearthstone-ban. A kiélezett küzdelmek rányomták bélyegüket a fordulókra, egyetlen percig sem unatkoztak sem a nézők, sem a játékosok. 

A helyszíni döntők

A COVID előtti érában bonyolították le finálékat, így két helyszínen, élő közönség előtt harcoltak a legjobbak legjobbjai a trófeáért. Az R6S, a LoL és a CS:GO utolsó meccsnapját a győri PlayIT-ra vitték ki a szervezők, a PUBG-t az ELTE-n lehetett nyomon követni. A Hearthstone stúdiós keretek közé szorították, de az épített díszletek miatt úgy érezhették a játékosok, mintha egy valódi tavernában ülnének. Óriási show volt ez, amely megmutatta országnak és világnak, hogy a helyszíni rendezvények igenis óriási pluszt adnak hozzá az e-sporthoz, annak ellenére, hogy szinte végig képernyők mögött ülnek a profik.

A csapatok és játékosok

Annyira régre kell visszanyúlni az első évadért, hogy több szervezet és e-sportoló azóta már tejesen kivált ebből a szcénából. A távozók között mindenképp meg kell említeni a Team Horizon Reaperst és a RIFT Esportsot, amely klubok még nemzetközi eseményeken is képviselték Magyarországot. Hasonlóan eltűnt a messzeségben a Grim Ravens, amely PUBG-győztesként vágott bele a League of Legendsbe, de átütős sikereket utóbbi játékban már nem sikerült elérniük. Az első szezon bajnokcsapatának mondhatta magát a Salamander CS:GO-ban, de hiába keresnéd most ezt a logót, már csak az előzményekben bukkanhatsz rá. Legendás együttesek, elképesztően tehetséges, szorgalmas és alázatos e-sportolók nevei fémjelezték az MNEB legelső felvonását, akik közül már csak nagyon kevesen harcolnak a kompetitív mezőnyben. A visszaemlékezés utolsó részében meg kell említeni azokat az idézők, akik visszaéltek helyzetükkel. A THR játékosai a számukra biztosított Riot-fiókokról egyszerűen ellopták az RP-t, amelyért komolyan megbüntette őket a felügyelőbizottság.

Az alábbi infografikát mindenképpen lapozd végig, ugyanis néhány kép segítségével elmerülhetsz az évekkel ezelőtti események forgatagában!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!