ESL Pro League: Torzsiéknak és a Vitalitynek is megálljt parancsoltak tegnap

ESL Pro League: Torzsiéknak és a Vitalitynek is megálljt parancsoltak tegnap

A cikk végén irány ott a szavazás, tippeljétek meg az ESL Pro League 17. szezonjának bajnokát!

Bár most a csapból is a frissen bejelentett CS2 folyik, azért ne feledkezzünk meg az ESL Pro League-ről és a már szinte a nyakunkon lépkedő BLAST.tv Majorről sem. Ami utóbbit illeti, áprilisban már kezdődnek az RMR-versenyek, május elején pedig már maga a Major, amit teljes egészében élőben követhetsz majd az esport1tv Twitch-csatornán.

Az EPL pedig több szempontból is érdekes. Egyrészt lehet, hogy ez a verseny utolsó felvonása ebben a formában, hiszen ha minden jól megy, az ősszel már a CS2-vel játszhatnak majd a csapatok. Másrészt pedig egyre izgalmasabb az aktuális szezon helyzete! Pár napja csaptunk bele a rájátszásba, vasárnap már a döntőn szurkolhatunk, miközben egyre több meglepetés eredmény születik.

Elbúcsúztunk már a Liquidtől, a NiP-től, a Fnatictól, de kiesett már a világelső G2 is, tegnap pedig a MOUZ és a Vitality hátán csattant az ostor. Előbbi a bajnokesélyes Cloud9 csapatát fogadta és kezdetben úgy tűnt, fel is veszik velük a versenyt. Infernón alaposan rácsaptak torzsiék a C9 kezére, lehengerlő, szinte hibátlan játékkal nyerték meg a pályát és akkor úgy tűnt, hogy már félig zsebükben a győzelem. A nemrég felfrissült Cloud9 azonban nem riad meg egyetlen pályától, tudták, hogy a saját választásuk következik, amiről jó esetben lélektani előnnyel fordulhatnak a deciderre.

Torzsi is többször mesélt már arról, hogy rengeteget gyakorolnak a C9 ellen. Ez egyrészt előny, mert jól ismerték ellenfelüket, másrészt hátrány, mert a C9 is jól ismerte őket. Vertigón és Mirage-on pedig nyitott könyvként olvasták a MOUZ játékát, ritkán futottak bele hibákba, stabilan fogták a védelmüket és tökéletes ütemben a tökéletes lerakókra támadtak. Hiába a nyertes Inferno, a C9 megfordította a meccset és 2-1-es végeredménnyel bejutottak az elődöntőbe, ahol az ENCE lesz az ellenfelük.

Mert tegnap nem csak a MOUZ, de a Vitality is kiesett. Nem jelenthetjük ki, hogy dupreeh a baj és JaCkz jobb volt, de tény, hogy a dán visszatért és első ránézésre az összhang koránt sem volt annyira folyékony és stabil a csapaton belül, mint előtte. Megint minden arról szólt, hogy majd ZywOo megoldja, de ez megint nem működött. A francia AWP-s persze csaknem minden meccsen kimagasló teljesítményt nyújt, de a csapat eddigi EPL meccsein több szerephez jutottak a többiek, egyszerűen jobban működtek csapatként, mint tegnap.

Az ENCE 2-1-re verte apEXéket, ezzel máris bejutottak a legjobb négy közé. A mai menün négy másik csapat szerepel, akik egyelőre még csak a legjobb 8 között tanyáznak, de ma este már az elődöntőkért küzdenek.

A következő menetrenddel érkeznek ma a meccsek az Esport1TV-n:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



Szerinted melyik csapat lesz az EPL 17. szezonjának bajnoka?

  • 20 %
  • 20 %
  • 40 %
  • 0 %
  • 20 %
  • 0 %