A legújabb Star Wars-játékot a Jedi Knight és a Dark Forces ihlette

Star Wars-játékból sosem elég, szerencsére ezt a Respawn Entertainment is így gondolja.

A Star Wars Jedi: Fallen Ordert, a Star Wars Jedi: Survivort és az Apex Legendset is készítő Respawn nem áll le szerencsére, és további Csillagok háborúja címeket dobna piacra. Az egyik egy shooter, amit a Jedi Knight és a klasszikus lövöldözős Star Wars Dark Forces ihletett, a másik egy RTS, lássuk mit tudunk róluk!

Bár még a Survivor megjelenéséig is hátravan egy hónap, a háttérben a következő játékán dolgozik a Respawn, amelyet klasszikusok ihlettek, legalábbis a fejlesztő új álláshirdetései alapján. A Respawn számos új pozíciót hirdetett meg Los Angeles-i és seattle-i stúdiójában, ahol filmes vezetőket, karakterművészeket és animátorokat keresnek a készülő FPS-en való munkához. A hirdetések mindegyike ugyanazt a szöveget tartalmazza, és kifejezetten utal a Jedi Knight és a Dark Forces játékokra. A shooter a jelek szerint szintén az Unreal Engine 5-ön fog alapulni. Sajnos a megjelenési dátumát és a címét továbbra sem ismerjük.

„A Lucasfilmmel együttműködve a Star Wars FPS Team egy új AAA FPS-t fejleszt a Star Wars-galaxisban” – áll az álláshirdetések mindegyikében. „Az olyan klasszikus címek, mint a Dark Forces és a Jedi Knight: Dark Forces 2 által inspirált, történetvezérelt egyjátékos játékunkat az alapoktól kezdve fejlesztjük az Unreal Engine 5 erejét kihasználva.”

A Star Wars FPS játékot Peter Hirschmann felügyeli, aki korábban az eredeti Battlefront sorozaton és a Star Wars The Force Unleashed-en dolgozott. Egyébként ennyivel nem elégszenek meg, ahogy már említettem egy új stratégiai játékot is készítenek, szintén a Csillagok háborúja univerzumában. A lövöldéhez hasonlóan még ennek sincs se címe se megjelenési dátuma, de azt tudjuk hogy az XCOM és Civilization veteránokból alakult Bit Reactor csapatával közösen fejlesztik.


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!