Eljött egy korszak vége, megvonja a Steam a Windows 7 és 8 támogatását

Eljött egy korszak vége, megvonja a Steam a Windows 7 és 8 támogatását

Ki tehet arról, hogy jövőre már nem fut Windows 7-en és 8-on a Steam? Hát a Google!

Ha ezt a cikket Windows 7, Windows 8 vagy Windows 8.1 rendszert futtató számítógépen olvasod, akkor van egy rossz hírünk.  A Steam jövőre nem fog működni a számítógépeden. Ezt ma jelentette be a Valve, de nem saját hibájukból adódik mindez, hanem a Google-éből, pontosan a Google Chrome miatt.

„A Steam legújabb funkciói a Google Chrome beágyazott verziójára támaszkodnak, amely a Windows régebbi verzióin már nem működik. Emellett a Steam jövőbeni verziói Windows funkció- és biztonsági frissítéseket igényelnek, amelyek csak a Windows 10 és magasabb rendszerekben vannak jelen” – áll a Valve jellemzően szűkszavú közleményében. 

Szerencsére ez már nem érint sok játékost, a Steam februári hardver- és szoftverfelmérése szerint a felhasználók mindössze 0,09%-a futtat Windows 7-et, míg 1,43%-a a 64 bites változatot használja. A Windows 8.1 esetében is kevesebb mint fél százalék ez az arány. Egyébként is érdemes elgondolkozni a váltáson, ha még mindig ezen operációs rendszerek egyikét használod, mert a Microsoft már januárban megszüntette a Windows 7, 8 és 8.1 támogatását. Akkor azt mondták, „Javasoljuk, hogy cserélje le a készüléket olyanra, amely támogatja a Windows 11-et.” Meddig fut még a Steam a két régi rendszeren? 2024. január 1-ig. „Ezt a dátumot követően a Steam kliens többé nem fog futni a Windows ezen verzióin. A Steam és a Steamen keresztül vásárolt játékok vagy egyéb termékek további futtatásához a felhasználóknak frissíteniük kell a Windows egy újabb verziójára.”

AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!