Folytatja a leépítéseket az EA

Folytatja a leépítéseket az EA

Hiába nyereséges a cég, rengeteg ember elvesztheti a munkáját.

Aggasztó híreket jelentett be az Electronic Arts, a cég, amely a FIFA-sorozat, a Battlefield játékok, a Titanfall univerzumában játszódó Apex Legends és a Dragon Age széria mögött áll: az év elején elkezdett újrastrukturálási folyamat miatt újabb 775 embert küldhetnek el a vállalattól.

Az EA tervei egy, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet felé beadott iratból derültek ki: a hatóság felé benyújtott papír alapján a cég 200 millió dollárnyi pénzügyi teherre számít, azonban az áldozatra szükség van ahhoz, hogy a cég jobban teljesítsen. A költségek között szerepelnek a a szerződésbontások, a végkielégítések, az irodák számának/méretének csökkentése, és egyéb terhek. Ebből számította ki a GamesIndustry.biz azt, hogy az EA nagyjából a 12,900 dolgozójának 6 százalékától, azaz nagyjából 775 embertől int majd búcsút.

Ezzel együtt a cég elnök-vezérigazgatója, Andrew Wilson elmondta, hogy az EA jelenleg elég jó helyzetben van, és a közeljövőben a legnagyobb címeikre fókuszálnak majd, hogy minél szélesebb közönséget érjenek el velük. Emellett azt is elmondta, hogy minden projektet, ami nem az előbbi kategóriába tartozik, elengednek az átstrukturálás miatt, emellett az ingatlanjaikat és az egyes fejlesztői és egyéb csapatokat is átvizsgálják, hogy a lehető legjobb megoldást találják ki. "Ez a legnehezebb rész, amin a legnagyobb figyelemmel és tisztelettel dolgozunk. Ahol tudunk, lehetőséget adunk a kollégáknak másik projekteken való munkákra, ahol pedig erre nincs lehetőség, végkielégítésekkel és egyéb szolálgatásokkal próbálunk segíteni."

Az EA februárban elküldött 200 Apex Legends tesztelőt gyakorlatilag a semmiből, elmondásuk szerint pedig nagyjából szeptemberre lesznek kész az újragondolással - ki tudja, hogy addig hányan maradnak a gaming óriásnál?


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!