CoD: Lecsapott a RICOCHET!

CoD: Lecsapott a RICOCHET!

Új eszközöket kapott az MW2 anti-cheat rendszere!

A Call of Duty során mindig, azonban a Warzone megjelenése óta hatványozottan nagy problémát jelentettek a csalók: olyan játékosok, akik nem akartak a többiek által betartott szabályok szerint játszani, hanem tisztességtelen előnyöket szereztek olyan programok segítségével, amik egyáltalán nem legálisak, ezzel tönkretéve mindenki más élményét abban a lobbyban, amelybe a balsors sodorta őket. A Call of Duty játékok mögött álló csapatok már az előző címben bevezették a RICOCHET nevű anti-cheat rendszert, ami nemrég kapott pár újítást!

A hivatalos Call of Duty holnapon tegnap közzétett posztban a RICOCHET mögött álló csapat számolt be arról, hogy miken dolgoztak a színfalak mögött, hogy a Call of Duty Modern Warfare 2 és a Warzone 2 Season 3-as frissítésére a csalásgátló rendszer még jobb legyen, mint valaha. Elmondták, hogy a RICOCHET a zéró tolerancia elvét követi minden módban, legyen szó egy sima casual lobbyról vagy egy olyan Ranked meccsről, amin a Top 250-be jutás a tét. Ennek megfelelően akit csaláson kapnak, azokat permabannolják nem csak az az adott játékból, hanem minden CoD-címből, a Ranked és egyéb eredményeiket minden adatbázisból törlik, valamint azoknak is változhat a Ranked besorolása, akik károsultak, vagy éppen előnyhöz jutottak a csalásokat használók miatt.

Emellett bevezetésre került egy Replay Investigation Tool nevű eszköz is, amivel a RICOCHET csapat tagjai bármilyen befejezett mérkőzést vissza tudnak nézni, átvizsgálva a gyanús részeket. Első sorban a magas szintű Ranked meccsekre fókuszálnak, ugyanis ott tényleg kellemetlen az, hogyha valaki azért veszít, mert felé lejtett a pálya a másik oldal szabálysértése miatt. Emellett azonban elmondták, hogy a játékosok is tudnak segíteni a rendszer hatékonyabb működésében, mindössze reportolni kell a gyanús játékosokat.

Emellett a RICOCHET mostantól figyeli a harmadik féltől származó hardware-eket, vagyis azt, hogy ezeket az eszközöket úgy használják-e hogy annak tisztességtelen előny lesz az eredménye. A Third-Party Hardware Device Detection először egy felszólítást küld azoknak, akiknél észleli ezt a visszaélést, azonban a többszöri szabálysértés súlyosabb következményeket vonhat maga után mind konzolon, mind PC-n.

A legérdekesebb viszont az In-Game Mitigations rendszere, amely a legitim Operátorokat védi a csalókkal szemben mind Multiban, mind pedig Warzone-ban. A RICOCHET csapat három féle védelmet mutatott be:

  • A Cloaking elrejti a játékosokat a csalók elől,
  • A Disarming kiveszi a kezükből a fegyvert,
  • Míg a Shielding sebezhetetlenné teszi a csalók célpontjait.

Persze a csalásnál kisebb, de még mindig szabályba ütköző tevékenységekre is gondoltak a Call of Duty háza táján. Az account boosting, a glitchek kihasználása és expolitok bevetése, valamint a griefelés/trollkodás is komolyabb követkeményeket vonhat maga után a jövőben: elsőkörben csak figyelmeztetést kapnak az ilyen játékosok, azonban ha a reportok után a RICOCHET vizsgálata igazolja a vádakat, akkor akár tiltás is lehet az ilyen tevékenységek eredménye.

Ezek a frissítések nagyon tetszetősek elsőre, kíváncsian várom, hogy hogyan működnek majd a gyakorlatban. A CoD tényleg elbírna egy leheletnyivel kevesebb csalót, jó látni, hogy a RICOCHET csapata komolyan dolgozik az új módszereken!


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

Kövess Minket!