F1 23: Piros zászlókkal, javított irányítással és izgalmas sztorival készül az EA

F1 23: Piros zászlókkal, javított irányítással és izgalmas sztorival készül az EA

Teljesen új és rég elfeledett funkciók is visszaköszönnek az F1 23-ban, tehát minden adott, hogy közönségkedvenccé váljon. Igazán nagy kár, hogy cserében árat emelt az EA.

Hivatalosan is itt az F1 23, ami sok szempontból jobbnak ígérkezik a hányattatott sorsú elődjénél, de azért attól sem kell félni, hogy pozitív irányban túl messzire rugaszkodna az F1 22-től. Nem a meglepetések miatt vártuk, hogy 17:00-át üssön május 3-án az óra: egyrészt a fontosabb pontokat már lelőtték egy múltheti riportban, másrészt egy tegnapi szivárgásban véletlenül idő előtt kikerült a hivatalos Steam adatlap is.

Szóval már nagyjából minden újdonság ismert volt. Ezért a hivatalos leleplezésben elsősorban ezen információk megerősítését, részletesebb kifejtését vártuk. Valamint az előzetest, amiben talán pár olyan apróságot is elrejthettek, amiről eddig fogalmunk sem volt. De ne szaporítsuk a szót, nézzük mit talált ki idénre az EA Sports és a Codemasters!

Folytatódik a Braking Point

Aligha ér meglepetésként bárkit is, hogy visszatér Aiden Jackson és Devon Butler a 2021-es szezon nagy csatái után – főleg azután, hogy az EA ezt külön leleplezte pár napja. Amire idén már biztosan számíthattunk ebben a sztorimódban, hogy Butler saját csapatot indít, ami a csodálatos Konnersport Butler Global Racing Team nevet kapta. Az egójáról híres Butlertől nem is vártunk kevesebbet, szóval kíváncsian vártuk, hogy miféle kihívást jelent majd ellenfelünk apuci összes bankkártyájával felvértezve!

A ma frissen kiadott előzetes is nagy hangsúlyt fektet erre a játékmódra és új csapatra. Például kiderült, hogy Casper „Cas” Akkerman is visszatér a másik két főhőssel egyetemben, ráadásul egy ponton ő és Jackson is a Butler-féle Konnersport ruházatát viselik. Ebből – valamint a nagyon is ismerős interjú settingből – bátran merünk arra következtetni, hogy a dráma még inkább a Drive to Survive irányába mehet el a Braking Point 2-ben.

A hivatalos szinopszis szerint a legtöbb olajat mégis valami, pontosabban valaki egészen más öntheti a két fiatal pilóta rivalizálásából keletkezett erdőtűzre. Bemutatkozik ugyanis Callie Mayer, aki Butler testvére. Ha pedig ez sem lenne elég, ő lesz az első nő a sztori szerint, aki megnyeri az F2-t és ezzel bizonyítja, hogy helye van a királykategóriában is. Tehát hiába a saját csapat, maga Devon Butler is azért fog küzdeni, hogy megtarthassa az F1-es ülését. Ebben pedig az általunk irányított Jackson és a saját húga is akadályt jelenthet.

Két új pálya

Abban nincs nagy újdonság, hogy az idén hivatalosan is a versenynaptár részévé váló Las Vegas Street Circuit és a katari Losail International Circuit is a játék részét képezi majd. Utóbbin már versenyzett a száguldó cirkusz 2021-ben is, de a játékban csak most próbálhatjuk ki először magunkat rajta. A Las Vegas-i pálya pedig teljesen új lesz, szóval az F1 23-ban hamarabb körözhetünk rajta, mint a valódi pilóták!

Ezeken felül örülhetünk még annak is, hogy a hivatalos versenynaptár ellenére a Circuit Paul Ricard (Francia nagydíj), a Shanghai International Circuit (Kínai nagydíj), valamint az Algarve International Circuit, avagy Portimão (Portugál nagydíj) benne maradnak a játékban és a megjelenéstől kezdve használhatóak lesznek a különböző játékmódokban.

Javított irányítás

A fejlesztők szerint az F1-es csapatok véleményét kikérve idén jelentősen jobb és valósághűbb irányítást kapunk majd kormánnyal és kontrollerrel egyaránt. Változik az autók fizikája, ezért fékezés, gyorsulás és kanyarodás közben is jobb és kiszámíthatóbb tapadásra számíthatunk az F1 22-höz képest. Ráadásul kontrolleren használható lesz a Precision Drive technológia, ami még inkább segít magabiztosan irányítani a versenyautót.

Imáink meghallgattattak!

Több, a közösség által kért funkció is érkezik az új játékba. Például 9 év után visszatérnek a piros zászlók! De mostantól az F1 Esportsból ismerős 35%-os futamokat is indíthatunk majd, amelyek azért izgalmasak, mert kötelező legalább egy kiállást végrehajtani (nem úgy, mint a 25%-oson), de nem olyan hosszú, mint az 50%-os vagy 100%-os futamok. Továbbá jobban fog hasonlítani a játék színkeverése az F1-es közvetítésekhez.

Bemutatkozik az F1 World

Az F1 World, mint azt korábban is megtippeltük, az online játékmódokat fogja össze, meghintve azokat az F1 22-ből ismerős F1 Life elemekkel. Ami változik a korábbiakhoz képest, hogy folyamatosan változó napi és heti kihívásokat kapunk majd, valamint új szezonális tartalmakat. Az F1 Worldben lesz egy külön online-ra használható autónk is, amelyet fejleszthetünk a teljesítményünkért osztogatott alkatrészekkel és egyebekkel. Ezt a fejlődést jelzi majd a Tech level, ami nem csak azt fogja jelenteni, hogy az autónk jobb, de cserében a kihívások is nőni fognak. Továbbá az F1 Worldben össze lesz kötve az online és offline profilunk is, hogy még pontosabb adatot gyűjthessenek arról, mennyire vezetünk tisztán és szabályosan.

Ár és tartalmak

A játék két féle, a korábbi évekhez képest jelentősen megdrágult csomagban lesz elérhető PC-n, valamint előző és jelenlegi generációs Xbox és PlayStation konzolokon: a Champions és a Standard Editionben. Előbbin Max Verstappen, utóbbin Charles Leclerc, Lewis Hamilton és Lando Norris szerepelnek a borítón. De ami ennél is fontosabb, hogy mit kapunk a játékban előrendelőként vagy úgy általában a különböző változatok esetében:

Champions Edition - 89,99 euróért:

  • Korlátozott Las Vegas tartalmi csomag (csak a május 31-ig előrendelőknek)
  • Max Verstappen versenyruha csomag
  • Braking Point 2 Icon karakterek: Devon Butler, Aiden Jackson, Callie Mayer, Casper Akkerman
  • Braking Point 2 itemek: Konnersport ruházatok és autófestés
  • Dual Entitlement (csak Xbox és PlayStation, ezzel fejleszthető előző generációról újra a játék ingyen)
  • Négy új My Team Icon karakter: Nigel Mansell, Jamie Chadwick, Pastor Maldonado, Kamui Kobayashi
  • XP Boost
  • Nagy F1® World kezdőcsomag
  • 18 000 PitCoin
  • 3 napos korai hozzáférés június 13-tól

Standard Edition - 69,99 euróért:

  • Kisebb F1® World kezdőcsomag
  • 5 000 PitCoin
  • Június 16-tól játszható

Fontos tudni még, hogy az F1 22 és F1 2021 tulajok 10% kedvezménnyel vehetik meg a Champions Editiont előrendelésben.

Borítókép: EA Sports/Codemasters


Keveseknek adatik meg, hogy a Hungaroring vonalvezetésén száguldozhatnak egy F1-es autóval, de az F1 23-mal te is átélheted az élményt! Ha érdekel az F1 23, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.

Kövess Minket!



Gamer szótár