3 ezreden múlt a pole a K&H SIM Liga powered by HUMDA GT7 nyitófordulóján

3 ezreden múlt a pole a K&H SIM Liga powered by HUMDA GT7 nyitófordulóján

Ennek részeként, az idei év során a Dirt Rally 2.0-val, a Gran Turismo 7-tel, az Assetto Corsával, valamint az iRacinggel is különálló bajnokságok zajlanak, amelyek rendezőit egy közös promóter fogja össze a SIM Liga égisze alatt.

A K&H SIM Liga powered by HUMDA elindítja idei második szimulátor-bajnokságát is, amelyen a Gran Turismo 7-tel vehetnek részt a versenyzők. A Playstation konzolokon elérhető szimulátor és elődje, a GT Sport bekerült az olimpiai e-sport versenyszámok programjába is, már a héten megindul az előkvalifikáció is.

A Dirt Rally 2.0-val futott első bajnokság után a Race Online Hungary és a SIM Liga szervezésében induló Gran Turismo-bajnoksággal folytatódik a K&H SIM Liga powered by HUMDA versenysorozata. A Playstation konzolokkal zajló sorozathoz a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) is csatlakozott szakmai partnerként.

A SIM Liga egy különleges kezdeményezés, amelynek lényege, hogy az online szimulátorversenyeket a valós autóversenyek lebonyolításához hasonló szervezettséggel és színvonalon rendezzék meg.

Az idei versenysorozat második, hatfordulós bajnokságát a Gran Turismo 7-tel, azon belül Group 3-as autókkal futják a versenyzők 2023. május 6-tól, a futamokról az Esport1 csatornáin (Twitch & Youtube) élő közvetítések láthatók és a Race Online Hungary oldalán (https://cutt.ly/Z5vjKMG) élő időmérést is lehet majd követni.

A Gran Turismo 7-bajnokság első versenye a Deep Forest Raceway pályán zajlik, a további fordulók heti rendszerességgel következnek. Kivétel az utolsó forduló lesz, akkor egy hét szünet után dupla pontokkal dől majd el a bajnoki helyezések sorsa.

Első versenyhétvége

Megvannak az idei K&H SIM Liga powered by HUMDA GT7-es szezonális bajnokság első fordulójának döntős versenyzői.

Óriási csatában - három ezred különbséggel - Hencsei Benjáminnak sikerült legyőznie Blazsán Patrikot a tegnap este 22:00-kor zárult prekvalifikációban ezzel bebiztosítva a Pole pozíciót. Őket követi Mihalidesz Máté és Krémer Péter, akik szintén végig csupán ezredekre voltak egymástól az egyébként még futó olimpiai kvalifikációs listában.

Az első fordulót holnap azaz május 6-án közvetítjük a Race Online Hungary, a SIM Liga és az Esport1 Twitch csatornáján 16:00-tól.

A GT 7 olimpiai sportág is

Érdekesség az új bajnokság alapját adó szimulátorral kapcsolatban, hogy a Gran Turismo 7 és elődje, a GT Sport a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) felügyelete alatt zajló virtuális olimpia, az Olympic Esports Series programjának is része. Ez az egyetlen motorsporthoz köthető versenyszám, amit a NOB olimpiai szintre emelt, mióta a 2020-as tokiói olimpia kapcsán e-sport bajnokságot is rendeztek.

A NOB által szervezett bajnokság idén visszatér, 2023. április 27. és május 7. között zajlik az előkvalifikáció, amit a Szingapúrban tartott nemzetközi döntő követ 2023. június 22-25. között. Ez lényegében azt jelenti, hogy az olimpiai programmal együtt indul a K&H SIM Liga powered by HUMDA GT 7 bajnoksága, aminek prekvalifikációja már ezen a héten csütörtökön elkezdődik.

A világdöntőig hátralévő közel másfél hónapban a versenyzők a SIM Liga bajnokságában is indulhatnak, így az is lehetséges, hogy akár több olyan magyar pilóta is rajthoz áll majd, aki nyáron részt vehet a szingapúri olimpiai döntőn.

Kövess Minket!