A mezőny végéről küzdötte magát vissza az élmezőnybe Velezdi Eszter az AWRC-n

A mezőny végéről küzdötte magát vissza az élmezőnybe Velezdi Eszter az AWRC-n

Egy elrontott időmérő és rajt után nagy küzdelem várt Esztire az All Women's Racing Championship utolsó fordulójában.

Még márciusban írtunk Velezdi Eszterről, aki rallynavigátor és autóversenyző, mindemellett pedig két éve szimulátorversenyző is. Eszti számos szép eredményt ért el a karrierje során valódi autókban ülve, de most egyet ezek mellé tehet a virtuális világból is, hiszen az igen kompetitív All Women's Racing Championshipben a tabella 5. helyén végzett a korábbi futamgyőzelme, illetve egy kemény utolsó forduló után.

Az AWRC utolsó, hatodik fordulójában a Brands Hatch pályán versenyzett a mezőny és az ötödik helyről rajtoló Eszti négy pozíciót veszített az első kanyarhoz érve. Tehát egy igen nehéz futam várt rá innentől és kétséges volt, hogy elérheti-e egyáltalán a bajnokságban kitűzött célját. De hagyjuk inkább mesélni Esztit, aki remekül összefoglalta nekünk, hogyan is nézett ki belülről ez a küzdelem:

„A nemzetközi mezőny női szimulátor bajnokságának utolsó fordulóján kiéleződött a verseny, hiszen voltak még rendezetlen helyek a tabellán. Sajnos a kvalifikáción többször forgalomba kerültem, ami teljesen elrontotta az időmérőm, aztán a rajtot elaludtam, majd az első kanyarban kapott pofonnal hamar a mezőny végén találtam magam. Minden erőmet össze kellett szednem, hiszen a bajnokság 5. foka még elérhető volt számomra, így bele kellett állnom a pofonokba és támadni előre. Nagyon izgalmas verseny volt és izmos csatákban végül sikerült megküzdenem vetélytársaimmal, a 6. helyen befejezve a futamot. Ezzel a bajnokságban egy futam győzelemmel és a legjobb kvalifikációmon szerzett 3. hellyel a tabella 5. helyén zártam.”

Kövess Minket!