Teletext és a DOOM találkozása: Pusztítsd a démonokat a távirányítóval!

Amikor már azt hitted, hogy nem lehet a televízió távirányítójával irtani az ellent Doomban...

A gamer programozók (vagy programozó gamerek) időt és energiát ölnek bele abba, hogy minél meghökkentőbb eszközök segítségével indítsák el a '90-es évek egyik ikonikus videójátékát, a DOOMot. Egyszerűen nem lehet betelni ezekkel a próbálkozásokkal, mivel egytől egyig zseniális az összes. 

Ezúttal egy olyan felületet került elő, amelyet a fiatalabb korosztály már egyáltalán nem ismer. Ez a teletext, egy olyan televíziós szolgáltatás, amely kifejezetten a hírek, valamint egyéb szövegek megjelenítésének céljából készült. Magyarországon 1982-ben honosodott meg ez a funkció, amelyet a Magyar Távirati Iroda épületében szerkesztettek. Később a kereskedelmi média szereplői is csatlakoztak az MTVA-hoz, így lelkesen lehetett nyomkodni a távirányítónak ezt a gombját, ha azonnal kellett az esti műsor az RTL Klubon, a TV2-n vagy épp a HBO-n.

A DOOM teletext verziója akkor a legélvezhetőbb a készítő szerint, ha nem egy modern eszköz az egésznek az alapja. A modern tv-k szenvednek azzal, ha az oldalakat kell frissíteni ebben a furcsa környezetben. A régi, katódcsöves megoldások akár a 30 FPS-re is képesek, ami több, mint amennyit a Forspoken demója produkált PlayStation 5 konzolokon. Ha te is szeretnéd kipróbálni a teletextes DOOMot, akkor letöltheted a modot a GitHubról. Innentől csak rajtad áll, hogy a távirányító segítségével meddig jutsz az ismerős, vérben és robbanásokban gazdag pályákon!

Kövess Minket!



Gamer szótár