Kacérkodtál már a játékfejlesztés gondolatával és mindened a GTA V RP? - Itt a lehetőség!

Kacérkodtál már a játékfejlesztés gondolatával és mindened a GTA V RP? - Itt a lehetőség!

Vajon a(z) AI egy potenciális veszélyforrás vagy a játékfejlesztés következő lépcsőfoka?

Oké, tudom, ha csak nem homokba dugott fejjel éled a mindennapjaidat, akkor jó eséllyel a csapodból is a mesterséges intelligencia című topik folyik víz helyett. Tagadhatatlan, a(z) AI sorra hálózza be az életünk különböző szegmenseit, szóval ahelyett, hogy kézzel-lábbal ágálnánk ellene, inkább ismerkedjünk meg vele közelebbről.

(A GTA RP AI eszköz tesztelésére a cikk alján vagy ezen a linken tudsz jelentkezni!)

Mi az a generatív AI?

Egy korábbi cikkben már boncolgattuk a mesterséges intelligencia jövőjét, megpendítve a videojáték iparban játszott szerepét is, de igazán mélyre nem ástunk a témában. Például, hogy mi fán terem a generatív AI és miért ezt alkalmazzák többnyire a videojátékok fejlesztése kapcsán.

A generatív AI a mesterséges intelligencia egy “altípusa”, amely képes teljesen újat és egyedit alkotni a bevitt adatok alapján, legyen szó akár statikus, akár interaktív képekről, videókról, dokumentumokról, digitális élményekről vagy éppen műalkotásokról.

Mondhatjuk tehát, hogy lényegében a játékfejlesztés teljes folyamata során alkalmazható. Fontos azonban tisztázni, hogy a(z) AI továbbra sem képes helyettesíteni az egyes szakembereket, ugyanakkor jelentősen felgyorsíthat bizonyos feladatokat és fázisokat a tervezés vagy kivitelezés során.


(Egy generatív AI által megalkotott kép.)

Sufnituning ON

A generatív mesterséges intelligencia mondhatni olyan, mint az “erő”, ifjú padavan. A megfelelő kezekben csodákra képes, a jó hír pedig az, hogy nem csak hivatásos jediként játszadozhatsz vele.

Nem állítom, hogy csupán egyetlen AI-generátor segítségével feketeöves játékfejlesztő válhat belőled, de, ha van néminemű érzéked a kódok világához és pusztán extra segítségre lenne szükséged a terveid megvalósításához, akkor a generatív AI jó szolgálatot tehet számodra.

A hab a tortán pedig az, hogy totális laikusként is kínál neked szórakozási, illetve önkifejezési lehetőséget ez a technológia. Mutatom is, hogy hogyan.

A UGC-t támogató generatív AI eszközök

Biztos vagyok benne, hogy olvastad a(z) UGC (User-Generated Content), azaz a felhasználók által generált tartalmakról szóló cikkünket, khm. Ha valamilyen rejtélyes oknál fogva mégsem, akkor most gyorsan bepótolhatod, megvárom.

Szóval, ahogy az említett publikációban kiveséztük ugyebár, bennünk, felhasználókban is gyakran buzog az önkifejezési vágy, amikor egy-egy kedvenc videojátékunkról van szó. Az ötleteink kivitelezéséhez pedig tökéletes alapot adhat a ‘modding’, ami a generatív AI eszközöknek köszönhetően mostantól már laikusként is a rendelkezésünkre áll.

Az AMG DAO-s srácok például egy olyan MI (mesterséges intelligencia) által hajtott eszközt fejlesztettek ki, amivel GTA 5-be integrálható autó skineket tudunk generálni és konkrétan zéró programozói tudás szükséges a használatához. Egyetlen kvalitás, amire szükségünk van, az a képzelőerőnk, hogy minél egyedibb végeredmények születhessenek. (Ha szeretnéd kipróbálni, görgess a cikk aljára és jelentkezz tesztelőnek!)

A végtelenbe és tovább

Összegezve tehát, a generatív AI határozottan a játékfejlesztés következő lépcsőfokát jelenti, mind a nagy stúdiók, mind a szabadúszó, szárnyukat bontogató fejlesztők részéről. De még nekünk, lelkes amatőröknek is sok újdonságot és lehetőséget tartogat ez a technológia, így érdemes figyelemmel kísérni és vele együtt tanulni/fejlődni.

Tagadhatatlan, hogy brutális potenciál rejlik a mesterséges intelligenciában és kíváncsian várjuk, milyen korszakalkotó projektek születnek majd a segítségével a videojáték piacon.

Természetesen, ahogyan már megszokhattad, ebben a témában is nyugodt szívvel fordulhatsz az AMG DAO-s srácokhoz, ha pedig az általuk fejlesztett GTA 5 RP-hez használható generatív AI eszköz keltette fel az érdeklődésedet, mindenképp add le a jelentkezésed az alábbi űrlap kitöltésével.

Kövess Minket!



Gamer szótár