A Diablo 4 máris lenyomta az Immortalt!

A Diablo 4 máris lenyomta az Immortalt!

Hiába az elképesztő bevételek a mikrotranzakciónak köszönhetően, így sem tudja tartani a lépést az Immortal a IV-gyel.

A Diablo Immortal mikrotranzakciói legendássá váltak, valószínűleg a legtöbben hallottatok róluk, mert elég sok port kavartak, annak ellenére, hogy felfoghatatlan mennyiségű pénzt termeltek a Blizzardnak. Így az RPG játék megosztottsága és ellentmondásai ellenére is nagyon jól teljesített, azonban még ez is kevés volt a Diablo 4 ellen.

A legújabb rész ugyanis alig néhány nap alatt túlszárnyalta elődjét, amelynél hiába zajlik javában az évfordulós frissítés, nem tudja tartani a lépést. A Diablo 4 az első öt nap alatt több mint 666 millió dollárt termelt – amellyel túlteljesítette az elvárásokat – és ez a szám még hónapokig jelentősen nőhet. Ezzel szemben az Immortal a Data.ai szerint 525 millió dollárt hozott, amely egyébként szintén egy remek eredmény. Főleg, hogy ha belevesszük, hogy ingyenes játék, és ezek a számadatok nem tartalmazzák a kínai piacon, illetve a PC-s porton keresztül szerzett bevételeket.

Az okokat nem nehéz megtalálni az előzésre. Egyrészt, a IV. rész egy fővonalas játék, amelyre egy nagyon komoly marketingkampányt húztak fel. Az Immortal ezzel szemben eredetileg csak mobilra készült, így a hype is jóval kisebb volt. Másrészt már említettük, hogy rengeteg kritikát kapott, és a PC-s verzió sem sikerült különösebben jól. Mindent összevetve, valószínűleg ez a különbség csak nőni fog a következő hónapokban.

Amennyiben érdekel, hogy miként fejlődhetsz a leggyorsabban, hogyan működik a lovak irányítása, melyik karaktert válaszd, akkor gyere vissza rendszeresen az Esport1 oldalára, ha pedig szeretnél részt venni egy nyereményjátékban, akkor látogass el a PC Guru oldalára!

A BLIZZARD LŐTT PÁR ÖNGÓLT AZ ELMÚLT ÉVEKBEN, DE A DIABLO 4-GYEL MINDENT KIJAVÍTHATNAK. HA ÉRDEKEL A DIABLO 4, MEGTALÁLOD A KONZOLVILÁG KÍNÁLATÁBAN.

Kövess Minket!



Gamer szótár