Aquaman 2: Már háromszor kellett újraforgatni a filmet!

Aquaman 2: Már háromszor kellett újraforgatni a filmet!

Pokoli nehezen akar megszületni az Aquaman második része.

Öt éve várunk arra, hogy megtudjuk miként folytatódik a tengerek és óceánok királyának kalandja, de egyelőre csak nem akar elkészülni a folytatás. Olyannyira nehezen haladnak a munkálatokkal, hogy a Warner Bros. DC-filmjének második felvonásához június közepén Új-Zélandon ismét új felvételeket rögzítettek, és több forrás szerint olyan sztárokat is bevontak a munkálatokba, mint Jason Momoa és Patrick Wilson. A James Wan által rendezett filmet már harmadjára forgatták újra, és ez szinte példátlan eset, még egy ilyen méretű film esetében is.

Ezeket olvastad már?

Az Aquaman és az elveszett királyságot (Aquaman and the Lost Kingdom) több dolog is hátráltatta, miközben a december 20-i megjelenési dátum vészesen közeledik. Egyrészt a filmet többször elhalasztották (eredetileg 2022 decemberében küldték volna a mozikba), másrészt hihetetlen utómunkát igényel a véglegesítése. Az első forgatások már 2022. januárjában befejeződtek, de nyárra Toby Emmerich távozott és hamarosan Hamada is követte, mindketten a Warner Bros. és a Discovery fúzió áldozatai lettek.

Az első tesztvetítések után a Warners új főnökei, Michael De Luca és Pamela Abdy nem voltak maradéktalanul elégedettek a látottakkal, majd nem sokkal később Abdy a vágásokba is beleszólt, azonban ez a verzió még gyengébben teljesített belsős körökben, tehát ismét újra kellett alkotni a filmet. A vezetők eltérő elképzelései ellenére továbbra sem világos, hogy mi volt pontosan a probléma, de egy bennfentes szerint a történet elmesélése kissé keszekuszára sikeredett minden alkalommal. Azt már egyébként korábban tudni lehetett, hogy Amber Heard jeleneteinek nagy részét kukázták, így csak néhány perc erejéig tűnik majd fel a folytatásban, de rajta kívül egy másik hős, Batman is pórul járt.

Hamada azt szerette volna, ha Michael Keaton karakterének változata hasonlóan jelent volna meg, mint Samuel L. Jackson Nick Furyja a Marvel-filmekben. De a megjelenési dátumok eltolódása keresztbe tett a gyártásnak. Egy ponton úgy volt, hogy Az elveszett királyság 2023. márciusában debütál, néhány hónappal Keaton visszatérése azelőtt, hogy a The Flash-ben is bemutatkozott. Ezért végül Ben Affleck csatlakozott a stábhoz, de ez meg egy jó adag újraforgatást eredményezett, hiszen neki kellett beugrania a Keaton helyett. De aztán a filmet ismét eltolták, ezúttal a Flash utánra, ami pedig már Affleckre volt hatással. Jelenleg pedig ott tartunk, hogy a legújabb verzióban a források szerint a Sötét Lovag egyik változata sem szerepel, mivel a DC új vezetői, James Gunn és Peter Safran nem szeretnének egy olyan filmes univerzum ígéretével előállni, ami végül nem valósul meg, és nem akarják azt túlzottan a múltbeli kudarcokhoz kötni.

A furcsa az egészben, hogy a káosz egy része talán nem is a stúdió vagy a filmkészítők hibája volt. A naptári menetrend folyamatos változásának egy részéért a vizuális effekteket gyártó cégek túlterheltsége volt a felelős, ami még a világjárvány utóhatása, de a Flash-t és az Elveszett királyságot is érintette.

Kövess Minket!



Gamer szótár