Úgy tűnik megérkezett a The Lord of the Rings: Gollum utolsó frissítése

Úgy tűnik megérkezett a The Lord of the Rings: Gollum utolsó frissítése

Ez volt 2023 egyik legnagyobb ígérete, de ehelyett az egyik legnagyobb bukása lett.

A The Lord of the Rings: Gollum lehetett volna a Daedelic fejlesztő csapatának a jegye a legjobbak közé. De sajnos a játék a kiadáskor pocsék állapotban volt. Az egy dolog, hogy akadtak technikai gondok. Folyamatosan jöttek az FPS-dropok és a kamera mozgatás rémálomba illett. Viszont mindezek mellé még társult az is, hogy borzalmas játékmechanikai megoldásokat alkalmaztak. Végtelenül buta ellenfelek, monoton és ismétlődő mászkálós/bujkálós részek és elavult grafika. Nem csoda, hogy a Metacritic 39-es pontszámon áll és a Steam értékelés is az inkább negatív tartományban pörög.

Viszont az utóbbi hetekben jött pár patch, ami tényleg hozott lényegi változást, de az értékelések trendjét mégsem fordította meg. A Daedelic pedig most unta meg. Nemrég landolt a 2.2-es frissítés, ami a fejlesztők szerint megoldást jelent majd számos bugra, javít az optimalizáción és a végén még egy szívhez szóló üzenetet is kaptunk:

"Nagyon köszönjük az összes játékosunk türelmét. Reméljük, hogy a most eszközölt változások után mindenki élvezheti majd a The Lord of the Ring: Gollum-ot."

Ez nagyon úgy hangzik, mintha a fejlesztők bemondták a végszót, veszik a kalapjukat és mindenki örüljön ennek a javításnak, mert nem lesz több. Ezt az is alátámasztja, hogy a cég inkább a kiadói üzletágra akar koncentrálni a jövőben. Kár érte, jó ügynök volt.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár