Még idén megjelenik a Sony új kézikonzolja, de megéri az árát?

Még idén megjelenik a Sony új kézikonzolja, de megéri az árát?

Elsőre fantasztikus ajánlatnak tűnik, ám jobban belegondolva merülnek fel kétségek.

A PlayStation bejelentette, hogy a PlayStation Project Q, amely mostantól hivatalosan PlayStation Portal néven fut, még idén megjelenik 199,99 dolláros/220 eurós áron. Az eszközről először áprilisban hallottunk, ekkor derült ki, hogy nem egy felhő-streaming eszköz, hanem a PlayStation 5 Remote Play-t használja majd. Ami a konzol fizikai jellemzőit illeti nagyon hasonlít majd a PlayStation 5 kontrollerére, de középen egy hatalmas, 8 hüvelykes LCD érintőképernyő lesz. A készülék adaptív ravaszokkal rendelkezik a haptikus visszajelzés érdekében, és tartalmazni fogja mindazt, amit egy kézi konzoltól elvárhatunk – hangerőszabályzó gombok, hangszórók, audio bemeneti csatlakozó. A PlayStation Showcase-en aztán meg is mutatták az eszközt, de ezt követően is sok volt a kérdőjel. Végül azért elkezdtek gyűlni a sötét felhők is, amikor kiderült, mennyi is lesz a PlayStation Portal üzemideje, júliusban pedig arról érkezett hír, hogy milyen operációs rendszerrel rendelkezik majd.

A Sony természetesen nagyon lelkes az új termékeit illetően, a hivatalos PlayStation blogon így jelentették be az eszközöket: „A PS5 bevezetése óta lenyűgözve láttuk, hogy a játékosok világszerte mekkora örömmel fogadták a játékélményben tett generációs ugrásokat, például a DualSense vezeték nélküli vezérlő haptikus visszajelzése és adaptív kioldói által nyújtott fokozottabb játékélményt. A PlayStation-közösségünk továbbra is okot ad arra, hogy kihívások elé állítsuk magunkat, és új innovációkat hozzunk a piacra, hogy minden játékos élvezhesse azokat. Ezért ma különösen nagy örömmel osztunk meg új frissítéseket a hamarosan megjelenő hardvertermékeinkkel kapcsolatban. Májusban egy gyors pillantást vetettünk a PS5-nek szánt távoli játékeszközünkre - amelyet most PlayStation Portal távoli lejátszónak hívunk - és az első vezeték nélküli fülhallgatóinkra, a Pulse Explore-ra. Ma örömmel osztunk meg további részleteket ezekről a termékekről, és bemutatjuk az új Pulse Elite vezeték nélküli fejhallgatót. Mind a Pulse Elite, mind a Pulse Explore alacsony késleltetésű, veszteségmentes hangot biztosít a PS5 és a PlayStation Portal  számára az új PlayStation Link vezeték nélküli technológiánk segítségével.”

Ezeket olvastad már?

Ahogyan már korábban beszámoltunk róla, a PlayStation Portal tartalmazza a DualSense vezeték nélküli vezérlő legfontosabb funkcióit, beleértve az adaptív kioldásokat és a haptikus visszajelzést. A vibráló 8 hüvelykes LCD-képernyő 1080p felbontásra képes 60fps sebességgel, így olyan nagy felbontású vizuális élményt nyújt, amely a világszínvonalú fejlesztők által készített kiváló minőségű játékoktól elvárható. Tökéletes eszköz a játékosok számára azokban a háztartásokban, ahol esetleg meg kell osztaniuk a nappaliban lévő tévét, vagy egyszerűen csak a ház egy másik pontján szeretnének PS5-ös játékokkal játszani. Távolról, Wi-Fi-n keresztül csatlakozik a PS5-ödhöz és képes a PlayStation 5-re telepített, támogatott játékok lejátszására, és a Dualsense kontroller használatára. A készülék 3,5 mm-es audiocsatlakozót is tartalmaz a vezetékes hangzáshoz. A headsetet igénylő PS VR2 játékok, valamint a PlayStation Plus Premium felhőstreaming szolgáltatásán keresztül streamelt játékok azonban nem támogatottak.

Amennyiben elsőre ránézünk erre az információtömegre, ez egy jó ajánlatnak tűnik. Azonban fontos kiemelni, hogy ez nem egy konzol, ami önmaga képes játékokat futtatni. Bekapcsolt, internetkapcsolattal rendelkező PS5-re van hozzá szükség. Ráadásul nem rendelkezik Bluetoothszal, csak a PlayStation Link techonlógiát használó eszközökkel kompatibilis. Ilyen a most megjelent fül- és fejhallgató, ám ezek további 150, illetve 200 euróba kerülnek. Tehát te nem tudod használni a már meglévő vezeték nélküli fejhallgatódat hozzá. Így már mindjárt más megvilágításba kerül az ajánlat, mert a teljes csomag már nem különösebben olcsó együtt.

Kövess Minket!



Gamer szótár