Öt dolog, amit eldugtak a fejlesztők az új Infernón

Öt dolog, amit eldugtak a fejlesztők az új Infernón

Bár új a pálya, valójában minden szegletéből sugárzik a nosztalgia.

Mondanunk sem kell, hogy tegnap munka helyett után a pokolian szép új Inferno pörgött az Esport1.hu stábjánál is. A CS2-es béta kinyitásával végre a tömegek számára is elérhető lett a játék, aminek pörgetése közben nem csak az újdonságokkal próbáltunk dülőre jutni, hanem azért a felfedezésre is szántunk egy kis időt. Ennek hozományaként találtunk öt olyan dolgot a pályán, amit lehet észrevettetek, de lehet, hogy nem. Vagy ha meg is találtátok őket, garantáljuk, hogy mindegyiket nem sikerült megfejtenetek. Ami nem baj, mert mi most megtesszük!

A T-kezdőt el sem kell hagyni ahhoz, hogy megtaláljuk a pálya talán legnosztalgikusabb húsvéti tojását. Ugyanis a menő csirkés képen túl a játéktér szélét jelző piros autók egyikén van még egy „func vehiculo” felirat is. Erre lehet sokan nem emlékeznek, de akik tudják, hogy miről van szó, azok most biztosan öregnek érzik magukat. A lényeg annyi, hogy 1.6-ban lehetett olyan custom játékmódokat csinálni, amiben járművek is voltak, illetve több népszerű pályán alapból találhattunk egy-két dolgot, amibe beszállhattunk. Ezt a func_vehicle tette lehetővé, amivel – nagyon leegyszerűsítve – ki lehetett jelölni, hogy egy adott tárgyat a GoldSrc motor járműként kezeljen. Itt egy példa erre.

Ezeket olvastad már?

Ahogyan a korábbi Inferno-frissítések esetében, úgy most is lesznek, akik nehezen barátkoznak meg a változással. De a Valve szeretett volna ennek a közönségnek is a kedvében járni, ezért a T-házban található egy kép a CS:GO-s Infernóról. Tudjátok, ha honvágyatok van mentés közben, akkor legyen mit nézni:

Nincs Inferno banán nélkül, ezt mindenki nagyon jól tudja. De mennyire igaz lett ez a mondás a CS2-es változatban! Vége azoknak az időknek, amikor a noob haver megkérdezi, hogy miért hívják a pálya ezen részét banánnak. Ezentúl egy banános poszter is díszeleg a B-lerakó felé vezető úton, hogy válaszul szolgáljon:

Ha tovább megyünk B felé, akkor több változás is fogad minket. A textúráktól kezdve néhány fontos szögön át több mindenhez hozzányúlt a Valve itt. De a legfájóbb talán az lesz, hogy az évek alatt nagy nehezen megszoktuk, hogy grill vagy BBQ helyett koporsót mondjunk, erre kivették a koporsót. De nem kell aggódni, mert a koporsó tovább él! Valószínűleg a fejlesztők is emlékeztek erre a problémára, ezért beraktak egy graffitit ide a koporsóról:

Innen nem is kell messzire menni a végre befejezetett templomig. Azon kívül, hogy gyönyörű lett a hely, egy elég nagy titkot is rejt ám! Ezt éles meccseken sajnos nem fogjátok tudni megnézni. De ha benyomjátok a gyakorlómódot a menüben, akkor a noclip parancs segítségével találhattok egy titkos szobát a templomban, amiben van egy kanapé és egy televízió. A kijelzőn ugyan semmi érdekes nem látható, de a TV közelében 1.6-os hangparancsok és -effektusok hallhatóak. Ezzel a Valve alighanem a CS:GO-ban még a pálya másik felén található 1.6-os easter eggre utalt oda/vissza/át:

Találtatok valamit, ami felett mi elsiklottunk? Írjátok meg kommentben!

Kövess Minket!



Gamer szótár