Befellegzett az orosz szupercsapatnak?

Befellegzett az orosz szupercsapatnak?

Ezen az átigazolási időszakon nincsen fék, lassan minden topcsapat szétesik!

A BLAST Premier őszi fináléjának résztvevői néhány napon belül le kell adják a nevezésüket, vagyis a keretet, amivel szerepelni akarnak a dániai tornán. Ennek, és még sok egyéb drámai fejleménynek köszönhetően ez a meglepően unalmasnak ígérkező hét egycsapásra az elmúlt évek legbrutálisabb átigazolási időszakává vált: a Heroic felrobbant, a Liquid négy cserével készül, a NIP kirakta hampust, s1mple húzott egy Mika Häkkinent” és a Falcons szétkaphatja a többi nagy csapatot, köztük a G2-t és a Vitalityt.

A BLAST-on játszó ötösök közül ezen a ponton már szinte egy sincs biztonságban. Állítólag még az Astralis is lemondott a jelenlegi ötöséről és hónapok óta azon gondolkodnak a háttérben, hogy hogyan váltsák le Staehrt és b0RUPot – a Heroic legnagyobb bánatára. E kapcsán egyelőre nincsenek új fejlemények és jó eséllyel a BLAST Premieren a jelenlegi csapattal indulnak még. Bár abban biztosak lehetünk, hogy a morál a nullával konvergál a dánoknál, mióta ezek a pletykák keringenek. Szóval a stabilnak tűnők névsora kételeművé vált: a Complexityben és a Cloud9-ban bízhattak még a rajongók.

Csak aztán tegnap derült égből villámcsapásként érkezett a hír, hogy a Cloud9 szupercsapata is cserél. Sh1ro ugyanis megelégelte a helyzetét, ezért alig négy hónappal nafany kirúgása után úgy döntött, hogy szeretne távozni. Az sajnos sem a C9, sem a játékos nyilatkozatából nem derült ki, hogy pontosan miért akar lelépni. Ha tippelnünk kellene, akkor az eredményeik nagy szerepet játszhattak ebben, de az irányítás és a játékstílus körüli hercehurca sem segített. Ezért a fiatal AWP-s most nem is a kispadra, hanem rögtön az átigazolási listára került. Szóval nem valószínű, hogy valaha látjuk még őt az ikonikus kék mezben játszani. 

Ami azért is jött rosszkor, mert a Cloud9 jelenleg a Thunderpick World Championshipen játszik, vagyis rövid időn belül kellett találniuk egy beugrót. A választásuk pedig nem egy másik AWP-sre, hanem a 1WINben játszó boombl4-ra esett! Egyelőre arról szó sincs, hogy az online torna után is igényt tartana a C9 a NAVI egykori irányítójának szolgálataira, de a rajongók számára valószínűleg kellemes nosztalgiát jelent majd, hogy electroNic és Perfecto újra vele játszanak. Ki tudja, most, hogy s1mple is lelépett a NAVI-tól, még egy CIS Last Dance is kisülhet ebből a jövőben!

Ezeket olvastad már?

A Cloud9 felállása jelenleg:

Denis „electroNic” Sharipov
Sergey „⁠Ax1Le” Rykhtorov
Ilya „⁠Perfecto” Zalutskiy
Abay „⁠HObbit” Khassenov
Kirill „⁠Boombl4” Mikhailov (beugró)

Konstantin „⁠groove” Pikiner (edző)

Dmitry⁠sh1ro⁠” Sokolov (átigazolási listán)

Borítókép: HLTV/Professeur

Kövess Minket!



Gamer szótár