Fantasztikus Négyes: Pedro Pascal, aki meghódítja a DC, a Star Wars és a Marvel világát is

Fantasztikus Négyes: Pedro Pascal, aki meghódítja a DC, a Star Wars és a Marvel világát is

Összegyűjtöttük Pedro Pascal legfontosabb alakításait, amelyek meghatározták az eddigi több, mint két évtizedes pályafutását.

Pedro Pascal már több, mint két évtizede szerepel filmekben és sorozatokban – pályafutása 1999-ben indult be két rövidfilm után, mikor bekerült egy rész erejéig az Angyal kontra démon sorozatba –, de csak az utóbbi 5 esztendőben futott be igazán és lett belőle filmsztár. Az eredetileg Chilében született, de később amerikai állampolgárságot szerző színész születési neve Pedro Javier González-Rubio Pascal, de úgy döntött leegyszerűsíti karrierje érdekében.

Talán kevesen tudják róla, de az Egyesült Államok előtt gyermekként édesanyjával és annak férjével előbb Dániába költöztek és ott járt iskolába. Később aztán a tengerentúlon találták meg az otthonukat és ott végezte már el a New York-i Tisch Művészeti Iskolát, ahol színészet mellett táncot és éneket is tanult. Emiatt lehet meglepő vagy éppen nem meglepő, hogy például őt hallhatjuk a Narcos című sorozat főcímdalában. Első igazán nagyobb szerepét azonban a Buffy, a vámpírok rémeben kapta, aztán szép lassan felgyorsult a karrierje, legutóbb pedig egy elfeledett kincsére is rábukkantunk a Starfieldes hangulatú The Prospect kapcsán. Aztán olyan sorozatokban is szerephez jutott, mint a Trónok harca, amelyben szerinte olyan chill volt a szemkinyomós jelenetét forgatni, hogy bealudt közben. Legutóbb pedig a The Last of Usban láthattuk őt, és ez a széria olyannyira jól sikerült, hogy sokan az eddigi legjobb videójáték-adaptációnak tartják. Nem véletlenül jelentkeztek Joel Miller szerepére olyan nevek, mint Hugh Jackman, Michael Fassbender, Jon Bernthal, Gerard Butler, Josh Brolin, Keanu Reeves, Chris Hemsworth, Harrison Ford vagy Tom Hardy, mégis Pascalt válogatták be a végén a sorozatba, ami tényleg telitalálatnak bizonyult, legalábbis a legtöbbek szerint.

Ezeket olvastad már?

Amellett tehát, hogy feltűnt néhány parádés filmben is, elsősorban a sorozatokban nyújtott kiemelkedő alakításai miatt kedvelték meg egyre többen. Az i-re a pontot a 2023-ban megjelent The Last of Us adaptáció tette fel, amelyben ő játszhatt Joel-t, de talán azt kevesen tudják róla, hogy már korábban is volt dolga videójátékokkal. A Dishonored 2-ben például ő adta Paolo hangját, akivel először a The Clockwork Mansion küldetés során találkozhatunk. Ekkor lép be egy illegális boltba, és panaszkodik a tulajdonosnak az ott vásárolt kések minősége miatt.

A The Last of Us mellett A Mandalóri (The Mandalorian) volt számára egyértelműen a legjobb választás, még ha itt a sisakot soha nem is vette le magáról. Sok rajongó szerint azonban nagyon sokat tett így is azért, hogy a Star Wars a régi fényében tündököljön. Most pedig a Fantasztikus Négyessel is nagyot szakíthat, amelyben Reed Richardsként nyűgözheti le újfent a nagyközönséget. Nagyon jól ráérez az utóbbi időben, hogy mely alkotásokban kell felbukkania, és egyszerűen minden arannyá válik, amihez nyúl. Egyesek éppen ezért úgy jellemzik, hogy lassan eléri a rocksztárok státuszát, hiszen érdemes megnézni az alakításait és folyamatosan nő a rajongótábora.

Ennek apropóján most összegyűjtöttük egy galériába az összes olyan filmet és sorozatot az eddigi pályafutásából, amely meghatározó szerepet töltött be az életében.


Pedro Pascal az 1999-es Undressed című sorozatban szerepelt először egy résznél többet (3 epizódban is szerepet kapott)
A galériáért kattints a képre!

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár