Az EA egyik legnagyobb bukása jár az áprilisi PlayStation Plushoz

Az EA egyik legnagyobb bukása jár az áprilisi PlayStation Plushoz

Kétszer is átgondoljuk, mielőtt ezt zsebre vágnánk, pedig ingyen osztja a PlayStation Plus előfizetőknek a Sony!

A Sony bejelentette az áprilisi ajándékait, melyeket a PlayStation Plus előfizetők tehetnek a könyvtáraikba április 2. és május 6. között. Bár a felhozatal ezúttal igencsak felemás. Mert hiába elég akár csak egy essential előfizu is ahhoz, hogy zsebre vágjuk ezt a három játékot, ha az egyikről sajnos egyedül az EA gondolja azt, hogy kellemes meglepetés a gamerek számára, senki más.

No de mit adnak most nekünk a japánok? Minecraft Legendset (PS4-en és PS5-ön), Skul: The Hero Slayert (PS4-en), Overwatch 2 skineket és dobpergés Immortals of Aveumot (PS5). Ha ezek közül érdekel bármelyik, akkor csak annyi dolgod van, hogy egy élő előfizetés mellett hozzáadod a könyvtáradhoz, és már mehet is a telepítés. De nagyon meglepődnénk, ha most az Immortals of Aveum miatt kezdene örjöngeni a PlayStation-tulajok tömege világszerte. A 125 millió dollárba fájó – és a kasszáknál hatalmasat zakózó – játékról a fejlesztésért felelős, ám azóta beszántott stúdió egykori munkatársa a következőket mondta februárban:

„Nagyon tehetséges emberek dolgoztak a fejlesztőcsapatban, de egy AAA-s, egyjátékos lövöldét csinálni a mai piacon egyszerűen borzalmas ötlet volt, főleg, hogy ez egy új szellemi tulajdon volt, ami Unreal Engine 5-tel készült. Az, ami végül megjelent, egy felfújt, ismétlődő kampány volt, ami túl sokáig tartott.”

De ha valamiért még a fenti sorok sem szegik a kedved, akkor mondunk még egy meggyőző érvet az Immortals of Aveum ellen: az első hónapban mindössze 482-ig sikerült feltornászni Steamen az egyidejű játékosok számát! Vagyis aki megvette, még az sem játszotta ki a kb. 15-30 órás varázslós FPS-t. Amit valahol megértünk, mert iszonyat optimalizátlan és üres volt az egész.

Minecraft Legends

Legyen azért némi pozitívum is így kora reggel. A Minecraft Legendsre érdemes lecsapni, ha szereted a Minecraftot (van, aki nem?!), de eddig kimaradt. Ebben az akció-stratégiai játékban a jellegzetes grafika mellett sok olyan dolgot kapunk, ami az alapjáték sandbox mivoltja miatt nem működne, de sokaknak vonzó lehet. Elég csak megnézni a bejelentő előzetesét 2022-ből, és máris nyilvánvaló lesz, hogy ezerszer inkább érdemes ebbe ölni az időt, mint az EA fentebb ostorozott csodájába:

Skul: The Hero Slayer

A Skul: The Hero Slayer egy 2021-ben megjelent 2D-s, rogue-like akció-platform játék, amiben mit ad Isten, egy csontvázzal harcolunk mindenféle lények ellen. Az elsőre egyszerűnek tűnő, meseszerű grafika rengeteg izgalmat és küzdelmet rejt. A játék tele van kihívással és kemény bossfightokkal, amikor pedig millió egy ellenfél kerül a képernyőnkre, szabályosan elszabadul a pokol:

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár