A szórakoztatóipart veszi célba a ChatGPT mögött álló OpenAI

A szórakoztatóipart veszi célba a ChatGPT mögött álló OpenAI

A nyáron jöhet a következő ChatGPT-modell, Sam Altman szavai alapján pedig nagy durranásra számíthatunk az AI és a szórakoztatóipar metszetében.

Lehet aggódni amiatt, hogy ha összeeresztenék az AI-okat, akkor azonnal kitörne a harmadik világháború. De ez a félelem sem állítja meg a cégeket abban, hogy még több területen, még hatékonyabb mesterséges intelligenciát alkossanak. Elég csak megnézni az év elején belebegtetett Sorát, az OpenAI szövegből videót varázsoló alkalmazását. Tökéletes? Nem az. Ígéretes? Nagyon is! De Sam Altman még ennél is tovább ment ma, és olyan ígéretett tett, ami lehet a teljes szórakoztatóipart felforgatja majd.

A Business Insider még még márciusban közölt egy riportot, miszerint a nyáron befuthat a ChatGPT következő generációja, a GPT-5-ös modell. Ez a források állításai alapján a tavaly piacra dobott GPT-4-nél is jobb lesz, mert bizonyos feladatok automatizálására ügynököket lehet készíteni. Pontosan még nem tudni, hogy mikor jön az új verzió. De azt igen, hogy ha olyan dolgokat lehet vele művelni szabadon, mint a Sora, akkor sokan fogják szeretni és gyűlölni egyaránt.

Ezeket olvastad már?

Pláne, hogy Sam Altman ma arról beszélt a Twitteren, hogy a „filmek videójátékká, a videójátékok valami elképzelhetetlenül jobbá fognak válni” szerinte. Részletekbe ugyan nem ment bele, és amit mondott, az még első, sőt második nekifutásra sem hangzik valami értelmesen, hiszen a film film, a játék játék. De szinte biztosan arról van szó, hogy a már megmutatott technológiák hamarosan tökéletesebbé válnak, így nagyobb magabiztossággal nyúlnak hozzájuk a szórakoztatóiparban, ami cserében megváltoztatja ezeket a tartalmakat.

A Sora még tovább fejlődik, ez borítékolható. Még kreatívabb, pontosabb lesz, kevesebb parancsból még többet fog kihozni, és mindez egyszerre ijesztő meg baromi hasznos is. A videójátékok terén pedig elsősorban az NPC-ken dobhat nagyot az, hogy állítólag sokkal emberibb módon fog kommunikálni az AI, így értelemszerűen jobb, koherensebb párbeszédeket tud generálni, amiket aztán a fejlesztők gyorsan felhasználhatnak a játékaikhoz. Persze mindebben van egy jó adag spekuláció, de láthattuk, hogy mire képes az Nvidia, és tudjuk, hogy mit tervez például az EA. Hamarosan meg játszanunk sem kell, mert majd azt is az AI csinálja helyettünk. Addig meg érjük be azzal, hogy a ChatGPT megmondja, mely sorozatok a legjobbak.

Kövess Minket!



Gamer szótár