Reklámok és felhők – Még több Game Pass kategóriát vezethet be az Xbox

Reklámok és felhők – Még több Game Pass kategóriát vezethet be az Xbox

Ha a Game Pass for Console kivezetése nem volt elég nagy változás, akkor most egy iparági pletyka rámutat még három új Game Pass kategóriára, ami megvalósulhat a jövőben.

A konkurenseket követve nemrég a Microsoft is áremelést jelentett be az előfizetéses gaming szolgáltatásához, az Xbox Game Passhez. Ezzel együtt úgy döntöttek, kivezetik a konzolos csomagot, és a helyére egy Standard nevű lép, amely olcsóbb, kevesebb játékot, de többjátékos hozzáférést kínál az Xbox Series X|S-tulajoknak. Az amerikai FTC ebbe gyorsan beleállt, azt állítva, hogy a cég megszegte a korábbi ígéreteit. A Microsoft azonban ezeket a vádakat gyorsan szétkapta a válaszlevelében. Most pedig úgy fest, hogy további változások jöhetnek a Game Pass kategóriák terén.

A Windows Central forrásai szerint egy újabb csomagot hozhatnak be a redmondiak, ami kizárólag felhő alapú játékot tenne lehetővé. Jelenleg az XCloud szolgáltatás csak a legdrágább, Ultimate nevű csomag részeként érhető el. De ahogyan az Xbox egyre inkább fókuszál a konzol nélküli konzolos játszásra (lásd az Amazon Fire TV-re megjelenő appjukat), úgy ez az ajánlat egyre kevésbé tűnik logikusnak a vásárlók szemében. Tehát egy dedikált, csak felhő alapú játékot lehetővé tevő Game Pass igen vonzó lehet mind a konzolgyártónak, mind a potenciális játékosoknak: nem kell legyártani, de cserében megvenni sem egy konzolt, és ugyanúgy el lehet adni az előfizetést, mintha mégis történt volna hardveres tranzakció.

Ezeket olvastad már?

De nem csak a felhő alapú játékosoknak szeretne új csomaggal kedveskedni a Microsoft. Állítólag a cég gondolkodik egy reklámokkal dúsított olcsó Game Passen is (köszönjük meg az EA-nek, hogy ez egyáltalán felmerülhet), bár ennek a tényleges bevezetése egyelőre nincs tervben. Illetve felmerült, hogy visszahozzák a családi pakkot, amit néhány évvel ezelőtt már teszteltek több régióban is. Ezzel egyszerre akár 5 ember is hozzáférhetett egyetlen előfizetésen keresztül a szolgáltatáshoz 24,99 dollárért cserében.

Kövess Minket!



Gamer szótár