Van aki szerint a régi Batman sorozat is jobb a Deadpool és Wolverine-nál

Van aki szerint a régi Batman sorozat is jobb a Deadpool és Wolverine-nál

Ryan Reynolds és Hugh Jackman a főszereplői a Marvel Studios első R-kategóriás filmjének, amelyet hétfőn mutattak be először New Yorkban, de azóta számos helyen már megtekinthették a kiváltságosok a premier előtt.

Tizenöt évvel azután, hogy Ryan Reynolds és Hugh Jackman először találkozott a nagyvásznon jelmezbe bújva – az ominózus eset az X-Men kezdetek: Farkasban (X-Men: Origins - Wolverine) történt meg –, amely akkor eléggé balul sült el, viszont az új közös produkciójuk úgy tűnik beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Vagy mégsem?

A páros hétfőn mutatta be közös filmjét New Yorkban először, miközben a sajtó munkatársai azóta már a világ minden részén megnézhette a művet. Az első reakciók pedig elárasztották a közösségi média platformjait, de úgy tűnik, hogy nem mindenkinek nyerte el maradéktalanul a tetszését az MCU megmentőjeként beharangozott alkotás.

Ez egyébként aligha fogja kedvét szegni a rajongóknak, hiszen az előzetes becslések szerint a film hétvégi bemutatója 165 millió dollárt hozhat a konyhára – ami már csak azért sem tűnik lehetetlennek, mert már az előrendelésekkel is rekordot döntött a projekt. Ezzel minden idők legjobban nyitó R-besorolású filmje lenne.

A film hosszú és kanyargós utat járt be a mozivászonig. A 20th Century Fox Deadpoolja 2016-ban meglepetéssikernek mondható, ami Reynoldsot és a karaktert is új szintre emelte. Két évvel később már jött is a gyorsan elkészült Deadpool 2., de a harmadik részre további hat évet kjellett még várni. A dolgokat ugyanis bonyolította, hogy időközben a Disney felvásárolta a 20th Century Foxot. Ezzel a lépéssel a Marvel Studios először jutott hozzá Deadpool és az X-Men karaktereinek jogaihoz, ráadásul ez egyben a Marvel Studios első R-kategóriás produkciója is.

A kritikusok közül egyébként sokan azt kifogásolták, hogy a poénok sok esetben már túl durvák vagy éppen erőltetettek, de akad olyan is, aki az temérdek akció miatt adott jóval kevesebb pontszámot a filmre, mert szerinte elnyújtottak, nagyon sok lassított jelenetet tartalmaznak és egy idő után már a kreativitást is mellőzték. Na és persze azt sem hagyták szó nélkül bizonyos újságírók, hogy annyi szereplőt sikerült belezsúfolni a történetbe, ami már nagyon nem áll jól neki. Az egyik leglehúzóbb vélemény például ez volt:

„A Deadpool alkotói azzal érvelnek majd - szerintem elég bénán -, hogy a humor gyerekes jellegének beismerésével kiállják a kritikát ezen a téren, de az onanisztikus önérzetre nem kínálnak ilyen kifogásokat. Két órányi ilyen infantilis bohóckodás után az ember a 60 évvel ezelőtti Batman tévésorozat valóban felemelő humora után vágyakozik. Szörnyű. Egyszerűen borzalmas.”

Ezeket olvastad már?

Metacriticen ennek köszönhetően 54 ponton áll jelenleg a Deadpool és Wolverine, eközben a Rotten Tomatoes oldalán 80%-ot ért el eddig, szóval embert legyen a talpán jelenleg, aki el tudja dönteni mennyire is jó Wade Wilson harmadik kalandja. Valószínűleg, akinek tetszett az előző kettő epizód, az most is jól szórakozik majd.

Kövess Minket!



Gamer szótár