Csúszik a GTA 6? A Take-Two vezére pontot tett a végére

Csúszik a GTA 6? A Take-Two vezére pontot tett a végére

A sztrájk és a videójáték-ipar általános állapota miatt folyamatos az aggódalom, hogy a GTA 6 sem fog időben megjelenni.

Hála egy furcsa szabálynak, tudjuk, hogy a jelenleg is folyó videójáték-ipari színész sztrájk a GTA 6 fejlesztését nem zökkentette ki. Ahogyan az sem okoz problémát állítólag, hogy a tökéletesnél alább nem ad a Rockstar Games. Ez alapján úgy gondoltuk, hogy a Take-Two Interactive májusi negyedéves értékelőjében elejtett 2025-ös őszi megjelenésről szóló tervek hivatalosan nem változtak, hogy ez összejön a csapatnak. De vajon most, hogy Strauss Zelnick Take-Two CEO-nak ismét a részvényesek elé kellett állnia, változott-e bármi?

Idén jobbról, balról csak azt halljuk, hogy minden csúszik vagy kaszát kap. Ám a jó hír, hogy a következő Grand Theft Auto továbbra is sínen van, és újfent megerősítették, hogy 2025 őszén kaphatják meg a konzolos játékosok azt – derült ki a Take Two beszámolójából. Sajnos régi jó Rockstar szokás szerint a PC-s port egészen addig nem létezik, amíg egyszer csak fel nem teszik azt a polcokra, így erről most sem esett szó. De ahogyan Zelnick korábban fogalmazott, „a bejelentés hiánya nem olyasmi, amit kőbe véshetnénk, mert az egyetlen dolog, ami egy bejelentés hiánya után történik, az a bejelentés, azt hiszem, vagy a bejelentés hiányának folytatódása szintén megtörténhet, gyanítom.

A játékosok nyilván szerettek volna most egy kicsit többet hallani a GTA 6-ról, ám úgy fest, hogy a Take-Two és a Rockstar Games még nem állnak készen erre. Bár ezt valahol meg tudjuk érteni, mert ahogyan nemrég egy egykori Rockstar North-fejlesztő, Obbe Vermeij is mondta a várakozásról:

„Emberek milliói várnak rá, hogy bármilyen hír megjelenjen, a Rockstar pedig nem ad nekik semmit. Ezt totál megértem, mert amikor a nagy cégek mondanak valamit, legyen szó a Rockstarról, az EA-ről vagy az Ubisoftról, akkor azt kielemzik és gyakran negatív módon állítják be. A legjobb, amit tehetnek, hogy csendben maradnak. Ezért csinálják. Sajnálatos, hogy így alakult, de nem az ő hibájuk.”

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár