12 percnyi tömör gyönyört kaptunk a S.T.A.L.K.E.R. 2-ből

12 percnyi tömör gyönyört kaptunk a S.T.A.L.K.E.R. 2-ből

Good huntig, stalker!"

Ma van a 2024-es Gamescom utolsó napja. A legtöbb érdekességet - Borderlands 4, új Mafia, Indiana Jones and the Great Circle megjelenési dátum - persze a megnyitó ünnepség tartogatta, de a nagy egészet tekintve az csak egy apró szelete a Gamescomnak. Egész héten nyitva állt az expó, ahol nem csak különböző előadásokat láthattak a kilátogatók, de olyan játékokat is kipróbálhattak, amikre egyébként még hónapokat kéne várni. A rendezvényen volt például a S.T.A.L.K.E.R. 2 is, amit bár nemrég elhalasztottak, rengetegen várják és az eddig látottak alapján mindig okunk megvan a bizakodásra.

Ahogy a S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl, úgy a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl is nehéz körülmények között készül. Évekig tartó jogi hercehurca előzte meg a játék fejlesztését, majd a háború miatt az ukrán fejlesztőknek menekülniük kellett hazájukból, de még Csehországba is követte őket a balszerencse, ahol néhány hónapja kigyulladt az irodájuk.

Ennek ellenére a S.T.A.L.K.E.R. 2 töretlenül készül, lassan de biztosan halad a november 20-i megjelenése felé. A Gamescomról pedig 12 percnyi játékmenetet mutatott magából a program, zömében az első óráiból. Azt már most leszögezhetjük, hogy a S.T.A.L.K.E.R. 2 gyönyörű, bízzunk benne, hogy stabilan is tud majd futni. A hangulatra pedig végképp nem lehet panaszunk, az első másodperctől kezdve elfogja az embert a S.T.A.L.K.E.R.-hangulat, minden hibátlannak tűnik, az AI, a gunplay, a pályadizájn... Nyugodtan hívhattok elfogultnak, de az eddigiek alapján a S.T.A.L.K.E.R. 2 simán ott lesz a harcban az év játéka díjért, de persze biztosra csak akkor mehetünk majd, ha már megjelent.

A S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl 2024. november 20-án érkezik PC-re, Xbox Series X/S-re és a Game Passbe is!

Kövess Minket!



Gamer szótár