Már a kanyarban a PlayStation 5 Pro, és a kinézete sem titok többé

Már a kanyarban a PlayStation 5 Pro, és a kinézete sem titok többé

Egy mindig megbízható szivárogtatónak hála most először láthatjuk, hogyan néz ki a PlayStation 5 Pro, amit egy közelgő eseményen leplezhet le a Sony.

Készül a PlayStation 5 Pro, ez a halálnál és az adóknál is biztosabb. Egy ideje tudjuk már, hogy mi lesz benne, és azt is, hogy milyen szoftveres újítással fogják feldobni. Még azt is sejtjük, hogy mikor jelenik meg és mit játszhatunk rajta. Valamint az sem akkora kérdőjel már, hogy hogyan fognak futni rajta a játékok, hiszen tavasszal még egy elemzés is megjelent erről. De mi is próbáltunk jósolgatni a konzolok jövőjéről, miután egyre kevesebb játékból képesek ezek a masinák kihajtani a 60 FPS-t, így pedig egyre többen kezdik ki ezek létjogosultságát.

Egy szó, mint száz, kíváncsian várjuk, hogy a PS5 Pro hogyan kavarja fel az állóvizet, ha egyáltalán. És ha hihetünk a mindig megbízható billbil-kunnak, akkor már nem is kell sokat várni rá, hogy a Sony hivatalosan is beszéljen a masináról és kiderüljön, merre tart a konzolpiac. A Dealabs Magazine-on megjelent riportjában a szivárogtató ugyanis megerősítette Jeff Grubb azon értesülését, miszerint már egy szeptemberre tervezett State of Play során, valamikor a hónap első felében bemutathatja a PlayStation generációközi frissítését a japán gyártó. De közel sem ez az egyetlen információ billbil-kun tarsolyában.

A szivárogtató ugyanis már láthatta, hogy hogyan fog festeni az új konzol végleges doboza, és ebből rengeteg érdekességet tudott meg. Először is, szerinte tényleg PS5 Pro lesz a konzol neve, ami azért nem egy hatalmas meglepetés, de azért jó tudni. Másodszor, és talán ez a legizgalmasabb mindközül, billbil-kun felfedte, hogyan néz ki az új PlayStation. Jogi okokból nyilván nem tett közzé egy képet a dobozról magáról, de szerencsénkre egy rajzot azért mellékelt a riporthoz, amiből mindenki el tudja képzelni, hogy mire kell számítani:

Forrás: Dealabs

A dizájn terén nincs nagy változás, igazából az oldalt található bevágásokat leszámítva ugyanúgy néz majd ki a PS5 Pro, mint a sima és a Slim. A gyakorlatban azonban annyi eltérés biztosan lesz, hogy valamivel vastagabb masinát kapunk majd ezúttal a Sony-tól. Az alapszín továbbra is fehér lesz, az oldalsó csíkok pedig feketék. A konzol elejére a két USB-C portot és a bekapcsoló gombot tették.

Harmadszor, billbil-kun egyelőre nem biztos benne, hogy csak a rajzon látható változata lesz elérhető a PS5 Prónak, de az általa látott dobozon nem szerepelt a lemezmeghajtó, ami némi aggodalomra adhat okot. Persze a Slimből is készült lemezes és digitális verzió, szóval meglepő lenne, ha pont most akarná elengedni ezt a sok játékos számára elengedhetetlen elemet a gyártó.

Negyedszer, a szivárogtató már azt is tudja a doboz alapján, hogy milyen kontrollert csomagolnak majd a Pro konzolokhoz. Nagy meglepetésre azonban nem kell számítani, ugyanis marad ugyanaz a darab, amit a simához és a Slimhez csomagolt a Sony eddig is.

Mivel a PlayStation 5 Pro bejelentése most már két megbízható szivárogtató szerint is a kanyarban van, nem kell sokat várnunk arra, hogy megtudjuk, mi igaz és mi nem a hónapok óta hallható pletykákból. És ugyan úgy fest, hogy a Sony nem nagyon tud titkot tartani, emlékeztetnénk, hogy a legfontosabb részletet eddig véka alatt tartották valahogyan: a PS5 Pro árát gyanús, hogy csak a szeptemberi bemutatón fogjuk megismerni, és a héten bejelentett japán áremelések nem sok jót sejtetnek.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár