Kiderült, melyik videókártyához áll a legközelebb a PlayStation 5 Pro teljesítménye

Kiderült, melyik videókártyához áll a legközelebb a PlayStation 5 Pro teljesítménye

Egy megbízható AMD-s szivárogtató fedte fel, hogy milyen erejű hardverre számíthatunk a PlayStation 5 Próban.

Alig egy hete buktatta le a mindig megbízható billbil-kun, hogyan is fest majd a PlayStation 5 Pro, a Sony generációközi konzolfrissítése. A masináról egyébként már előtte is sok mindent tudtunk: a teljesítményétől kezdve a szoftveres újításokon át a potenciális megjelenési dátumáig heteken keresztül jöttek róla az infók tavasszal. Most viszont állítólag már a kanyarban van a PS5 Pro leleplezése, így pedig a frisebb pletykák egyre konkrétabbak és ezáltal érdekesebbek is.

A korábbi szivárgások arról számoltak be, hogy az alap PlayStation 5-höz képest mennyivel lesz magasabb a CPU és a GPU teljesítménye, de a valószínűleg AMD által gyártott chip részleteiről kevesebbet tudtunk. Azonban a Kepler_L2 nevű AMD bennfentes ennél tovább ment, és most azt állítja, hogy lényegében egy Radeon 7700 XT erejére kell számítani, csak jobb sugárkövetéssel. Persze nem konkrétan egy ilyen videókártya fog belekerülni, szóval még ez sem árul el túl sokat a korábbi információkhoz képest, inkább csak megerősíti azokat. De tekintve, hogy számszerűen legutoljára tavasszal hallottunk a PlayStation 5 Pro hardveréről utoljára, jó biztosítékot kapni egy tech körökben megbízható forrástól, amikor már csak napokra vagy hetekre vagyunk a konzol bemutatásától.

Ezen a ponton már csak azt nem tudjuk a PS5 Pro kapcsán, hogy mennyibe fog kerülni. Mert bár a Sony és az SoC-t gyártó AMD látszólag nem nagyon tudnak titkot tartani, úgy tűnik, hogy ezt az egy részletet senki sem tudja kiszedni belőlük. Ezért gyanús, hogy csak a várhatóan szeptemberi bemutatón fogjuk az árat megismerni. Igaz, ez a múlt héten bejelentett japán áremelések mellett nem biztos, hogy egy pozitív fejlemény lesz.

Borítókép: SIE Santa Monica Studio

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár