Éppen elég a két kezünk, hogy megszámoljuk a következő évek Assassin's Creedjeit

Éppen elég a két kezünk, hogy megszámoljuk a következő évek Assassin's Creedjeit

Az Ubisofttól kiszivárgott belsős dokumentumok alapján rengeteg Assassin's Creed játékkal készül a kiadó a következő öt évre.

Mint reggel írtuk, az Ubisoft jóval hamarabb adhatja ki a tavaly nyár óta pletykált Assassin's Creed IV: Black Flag remake-et, mint azt korábban hittük, gondoltuk. Ez azonban közel sem minden, amire az Insider Gaming a hozzájuk került belsős dokumentumokból rájött. A lap ugyanis azt állítja, hogy a következő öt évben tíz új Assassin's Creed címmel készül a francia kiadó, vagyis annyi játékkal, hogy ki sem látunk majd mögülük.

Az Insider Gaming szerint az Ubisoft stratégiájának fontos eleme, hogy annyira felpörgesse az AC franchise-t, amennyire csak lehetséges. A Black Flag felújított változatán túl jönni fog a 2025 elejére halasztott Shadows biztosan. De tudunk még egy Hexe kódnevű AAA-s folytatásról is, amit későbbre terveznek. Valamint egy Jade kódnevű mobilos epizódról és egy Invictus kódnevű többjátékos módra kihegyezett spin-offról is hallottunk már – ezek jó eséllyel jövőre futnak be.

Mindez azonban még csak a sztori fele, mert ha jól számolunk, akkor csupán öt játékot említettünk. Sajnos jelenleg csupán ennyi nyilvános, és a lap sem árulta el, hogy a maradék öt cím a következő évekből mi lehet. Valószínűleg ez az információ nem is szerepelt az általuk megszerzett dokumentumokban. Persze a részletekkel még bőven ráér az Ubisoft, mert egy Marc-Alexis Côté által küldött belsős levélből az Insider Gaming megtudta, hogy az Assassin's Creed Shadows halasztása a többi játékot is érinteni fogja. Tehát benne van a pakliban, hogy végül nem tudják összehozni a grandiózus tervet, miszerint tíz játékot adnak ki öt év alatt, hogy egyszerűen kicsúsznak ebből az időintervallumból.

Borítókép: Ubisoft Québec

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár