Hamarabb jöhet az Assassin's Creed IV Black Flag remake, mint gondoltuk

Hamarabb jöhet az Assassin's Creed IV Black Flag remake, mint gondoltuk

Most már csak az a kérdés, mennyire szól bele a Black Flag remake megjelenésébe az Assassin's Creed Shadows halasztása.

Még tavaly nyáron derült ki a Kotaku jóvoltából, hogy az Ubisoft gőzerővel dolgozik az Assassin's Creed IV: Black Flag modernizált kiadásán. Idén januárban pedig azt is megtudtuk, hogy a remake fejlesztése már évek óta tart, hogy aztán februárban egy újabb hír lelombozzon bennünket azzal, hogy a megjelenést csak évek múlvára datálja a francia cég. Azonban most az Insider Gaming legfrissebb értesülése alapján a játék hamarabb jöhet, mint eddig gondoltuk, már ha nem okoz túl sok problémát egy másik játék.

A lap több dokumentumot szerzett meg az Assassin's Creed IV: Black Flag remake-kel kapcsolatban, amelyeket ugyan teljes egészében a források védelme érdekében nem oszthatott meg, de arról legalább ez alapján beszámolhatott, hogy 2025 novemberében tervezte kiadni a játékot az Ubisoft. Az egyelőre kérdéses, hogy az Obsidian kódnévre hallgató fejlesztést hogyan, mennyire befolyásolja az Assassin's Creed Shadows halasztása. Annyi biztos, hogy hatással lesz rá, tehát ez a dátum még változhat, sőt, már lehet változott is. Mindenesetre, a tény, hogy már jövőre megkaphatjuk vagy megkaphattuk volna, azt jelenti, hogy sokkal hamarabb készen állhat a várva várt remake, mint azt az év elején a különböző informátorok sugallták.

A következő időszakban egyébként több Assassin's Creed címmel is készül az Ubisoft. Az év elejére tolt Shadows mellett elvileg szintén 2025-ben kaphatjuk meg az Invictus alcímű, multira kihegyezett mókát is, ami nem olyan lesz, mint azt elsőre vagy másodjára gondoltuk volna. Ha pedig emellé befut még a Black Flag remake is, akkor annyi AC-t kapunk jövőre, hogy alig győzzük majd kijátszani őket.

Borítókép: Ubisoft Montreal

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN