Mi lesz veled, Overwatch League?

Mi lesz veled, Overwatch League?

Megnéztük, hogy hogyan áll a projekt és vajon a végére mi fog kikerekedni ebből a nagyszabású kezdeményezésből. 

A tavalyi, Blizzconos bejelentést követően minden valamire való Overwatch-rajongó sikoltozva rohangált örömében, hogy egy olyan ligát hoz el nekünk a Blizzard, ahol a profik mellett az amatőr gamerek is megtalálhatják számításukat, sőt, kiemelkedő eredmények esetén még fizetett versenyzőkké is válhatnak.

Egy olyan világszintű e-sport ligát álmodtak meg a srácok, ahol a világot 5 régióra osztják fel és a régiókon belül minden várost egy-egy csapat képvisel. Természetesen az összes csapattag szerződést kap, ami magába foglalja a havi fizetésüket és a különböző extra juttatásokat, amiket a ligában való szereplésért vállalnak, szükség esetén pedig a Blizzard még abban is segít a csapatoknak, hogy magukhoz édesgethessék a legtehetségesebb játékosokat.


A jól hangzó ígéretek után viszont egyből jött a feketeleves, hiszen a Blizzard elég merészen árazta be a helyeket, ami nagyobb városok esetén a League of Legends hivatalos versenyéhez, az LCS-hez képest akár hatszoros (!) bekerülési összeget jelenthet. Ezzel az árazási stratégiával a legnagyobb sportszervezetekre próbáltak célozni, de még mindig kérdéses, hogy ez mennyire fogja őket bevonzani.

Tovább árnyalja az összképet, hogy a nagy gamingszervezetek sorra küldték el saját Overwatch-csapataikat, hiszen pontosan tudják, hogy ennyi pénzt nem tudnának összeszedni vagy ha mégis, akkor se biztos, hogy annyira megérné nekik, mivel továbbra is rengeteg bizonytalanság van a kezdeményezéssel kapcsolatban. Ráadásul még az is nehezíti az életüket, hogy az egyszer majd elinduló liga mellett iszonyatosan kevés nagy versenyt rendeznek, mivel 10 ezer dollár feletti összdíjazásnál rengeteg szempontnak kell megfelelnie a szervezőknek, hogy a Blizzard rámondja az áment a rendezvényre.

Korábban egyébként azt ígérték nekünk, hogy valamikor július és szeptember között fog beindulni az Overwatch League, de azt már most látni, hogy a kitűzött dátumot egyszerűen lehetetlen tartani és csak reménykedhetünk abban, hogy még idén elindul a versenysorozat.

Most ugyanis ott tartunk, hogy végre megvan az első hét résztvevő város, viszont az még továbbra is kérdés, hogy mégis kikkel fognak megmérkőzni, hiszen a beugró nem kevesebb mint 20 millió dollár. Így a Blizzard előtt két út áll: vagy csökkenti a bekerülési költséget, hogy a neves, milliók által ismert szervezetek is indulhassanak, vagy kitartóan próbálkozik a legnagyobb sportszervezeteknél, hátha ők indítanak saját csapatokat.

Egy azonban továbbra is biztos, ha végre fixálódnak a résztvevők, egy olyan versenysorozat veheti kezdetét, mint amilyen fociban a Bajnokok Ligája. Csak győzzük kivárni. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!